Внушителен брой полицаи и жандармеристи са изпратени в Бояна, за

...
Внушителен брой полицаи и жандармеристи са изпратени в Бояна, за
Коментари Харесай

Напрежение и драконовски мерки на сбирката на прокурорите, делегати с листовки Гешев - позор

Внушителен брой служители на реда и жандармеристи са изпратени в Бояна, с цел да охраняват националното заседание, на което основният прокурор Иван Гешев е и следователи. Униформените са заградили резиденцията.
Районът е отцепен от бул. " Александър Пушкин " до базата на Българския футболен съюз.
На чистачките на колите на прокурори, които се събират през днешния ден в резиденция „ Бояна “ по покана на основния обвинител Иван Гешев, могат да се видят протестни листовки. На тях написа „ Оставка на Гешев! Бухалката на мафията. Позор! “ . Това сподели във видео, оповестено във Facebook, журналистката Миролюба Бенатова.
 Главният прокурор събира прокурори и следователи, във Фейсбук тече организация да го посрещнат след отпуска Главният прокурор събира прокурори и следователи, във Фейсбук тече организация да го посрещнат след отпуска
На 24 август, от 11:00 часа в резиденция " Бояна ", ще се организира Национално заседание на прокурорите и следователите, а тематиката му е: " От...

Бенатова сподели още по какъв начин основният прокурор посреща персонално делегатите и гостите на конференцията в дом 2 на Бояна, само че не дава отговор на въпроси.
Представители на Демократична България желаеха да връчат писма на всеки прокурор с апела на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов, само че полицията ограничи достъпа им до колите с прокурорите. Иванов изясни, че желае да даде писмото на прокурорите, с което да ги " призове да не бъдат фон и статисти на тези безумия, които господин Гешев прави ".

В него Иванов написа: “Не ставайте съучастници в целия този срам и безвластие. Не се съгласявайте да бъдете заложници на тоталитарното мракобесие и неговите опити за исторически реванш. Не заслужавате това! Не отивайте на тази тоталитарна манифестация, а в случай че отидете - не мълчете. Но, даже и да се счетете задължени да участвате и да мълчите, намерете различен метод да се разграничите от статуквото на Гешев. Бъдете на първо място свободни жители! ”.
 Главният прокурор Иван Гешев: Трябват повече арести в тази страна. Било е в миналото, отново ще бъде, отново ще стане (ВИДЕО) Главният прокурор Иван Гешев: Трябват повече арести в тази страна. Било е в миналото, отново ще бъде, отново ще стане (ВИДЕО)
За прокуратурата е значим дневният ред на хората. Нужно е противопоставяне против тези, които убиват, изнасилват, грабят и унищожават живота...
Според известие на прокуратурата съвещанието се провежда по отношение на декларация на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет от 10.08.2020 година във връзка " опитите за жестоко посягане върху независимостта и положителното име на българските магистрати, нарушаването на върховенството на закона, правилото за разделянето на управляващите и опитите за политически напън ".
Предварително протестиращите бяха декларирали митинг на паркинга пред Националния исторически музей. Първоначално те имаха опцията да раздават листовки на влизащите в резиденцията, само че бързо бяха спрени от служителите на реда, които направиха жива верига.

20-ина минути преди 11 - началният час на съвещанието - множеството прокурори бяха влезнали, а протестиращите останаха изтласкани на Околовръстния път. В 10:40 ч. влезе с джип някогашният основен прокурор (1999-2006) Никола Филчев и бе бурно освиркан от протестиращи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР