Вносни ябълки подбиват цената на родното производство. По тази причина

...
Вносни ябълки подбиват цената на родното производство. По тази причина
Коментари Харесай

Производител от Пловдивско изкорени 100 дка ябълки ВИДЕО

Вносни ябълки подбиват цената на родното произвеждане. По тази причина прочут производител от региона на Пловдив изкорени ябълковите си насаждения. По този метод той постави завършек на 40-годишна традиция.
 
За последните 40 години Красимир Кумчев е отгледал над 300 милиона кг ябълки. Тази есен реши да постави завършек на бизнеса си и да изкорени насажденията с този тип плод. По думите му, ябълки от Италия и Полша подбиват цената на родното произвеждане. Те идват с към 45 стотинки по-евтини, тъй като непознатите производители получават дотации.
Прочетете още
Още вижте във видеото на TrafficNews.bg:
 


 
„ Алармирам или да се изравнят дотациите или да бъдат спрени. Ако нямаме идентична конкурентна среда, като производител само можеш да изкорениш като нас, т.е. да спреш да произвеждаш “, споделя Красимир Кумчев.
 
Той напомни, че при влизането на страната ни в Европейски Съюз е записано, че през 2017 година дотациите в целия Европейски Съюз ще бъдат изравнени. Пет години по-късно това към момента не е реалност, а от Европа са ни дали обещание нов период – 2027 година.
 
„ До 2027 година да вземем за пример Гърция ще получи 10 милиарда повече от България. Това е голям паричен запас, който отива при гръцките фермери и по никакъв метод ние не можем да бъдем конкурентноспособни с тях затова “, споделя още производителят.
 
Красимир Кумчев е безапелационен, че тук става дума за избавяне на производството. Защото към премахване на градините към този момент минават и производителите в цялата страна.
 
„ Изкореняват се кайсии, сливи, череши, праскови, освен ябълки. И всичко това е поради вноса, който е мощно субсидиран “, прибавя още мъжът с декари земя край Трилистник.
 
Производителят на ябълки е безапелационен, че макар компликациите, няма да остави празни площите от изкоренените ябълкови масиви и ще отглежда на тях зеленчуци.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР