Вноските на всички държави членки на ООН трябва да бъдат

...
Вноските на всички държави членки на ООН трябва да бъдат
Коментари Харесай

Тръмп: Вноските на всички членки на ООН трябва да бъдат равни

Вноските на всички страни членки на Организация на обединените нации би трябвало да бъдат равни . Това съобщи американският президент Доналд Тръмп по време на среща в централата на организацията в Ню Йорк, отдадена на реформирането й, съобщи БГНЕС.
„ Длъжни сме да подсигуряваме, че нито една страна членка не носи непропорционална част от бремето. Както във боен, по този начин и във финансов проект “, съобщи американският водач.
„ Ние също по този начин призоваваме към това всяка една мироопазваща интервенция да има ясно избрани цели и мащаби за оценка на нейния триумф “, добави той. Тръмп също по този начин означи и нуждата за битка с бюрокрацията в Организация на обединените нации.
напомня, че до момента Съединени американски щати отговаряха за 22% от постоянния бюджет на организацията в размер на 5,4 милиарда $, както и за 28,5% от разноските за миротворчески интервенции в размер на 7,9 милиарда $. Общо годишно Вашингтон отделя за дейностите на Организация на обединените нации и нейните стратегии към 10 милиарда $. Според американския президент такова систематизиране на финансовото задължение е „ незаслужено “.
Междувременно генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи, че бюрокрацията е един от най-сериозните проблеми, затрудняващи работата на международната организация , написа още организация " Фокус ".
„ Наскоро ме питаха какво не ми дава покой нощем. Отговорът ми бе елементарен: бюрокрацията. Структурната раздробеност, заплетените процедури, безкрайната бумащина “, съобщи Антонио Гутереш на среща, отдадена на промените в Организация на обединените нации.
Генералният секретар акцентира, че задачата на Организация на обединените нации се заключва в това да „ служи на ползите на хората, затънали в мизерия, изолираност, страдащи по време на спорове и с нарушени права “. Той уточни, че Световната организация би трябвало да се промени, „ с цел да служи на ползите на хората “. „ Трябва да сме по оперативни и ефикасни, гъвкави и с по-малки разноски “, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР