Вносителите от БСП поискаха създаването на временна комисия с мотива,

...
Вносителите от БСП поискаха създаването на временна комисия с мотива,
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат създаване на комисия за сигурността на машинното гласуване

Вносителите от Българска социалистическа партия желаеха основаването на краткотрайна комисия с претекста, че въпросът е директно обвързван с националната сигурност на страната и е належащо да се отговори на въпроса обезпечена ли е сигурността и честността на изборите.

 

Освен това, показват от левицата, изключително внимание би трябвало да се обърне на зародилите подозрения, подкрепени от правдоподобни обстоятелства, че посредством машинното гласоподаване на изборите за парламент през юли 2021 година и ноември 2022 година, както и на последните президентски избори е допустимо да е оказано влияние върху резултатите, както през софтуера на машините, по този начин и при обобщаването на резултатите в районните изборни комисии и в ЦИК.

 

Предвидено е срокът на деяние на комисията да е тримесечен с по двама депутати от всяка парламентарна група.

 

В дневния ред на депутатите е първо четене на три законопроекта за промени в закона за българското поданство и в закона за ограниченията против изпирането на пари.

Очаква се през днешния ден депутатите да приключат и с окончателното гласоподаване на останалите текстове в законопроекта за противопоставяне на корупцията.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР