Вносители на предложението са двама съветници от ВМРООбщинските съветници от

...
Вносители на предложението са двама съветници от ВМРООбщинските съветници от
Коментари Харесай

Предлагат да се увеличат цените за ползване на тенис кортовете в Русе

Вносители на предлагането са двама съветници от Вътрешна македонска революционна организация

Общинските съветници от Патриотите - Вътрешна македонска революционна организация Луиза Попова и Иво Пазарджиев внесоха предложение за изменение на Наредба №16 за локалните такси и цени на услуги, с което желаят нарастване на цените за прилагане на тенис кортовете в Русе.

С предлаганата смяна се планува следната актуализация:
За прилагане на тенис кортове от жители на свободен достъп в делнични дни от 8:00 часа до 17:00 часа – 10.00 лева без Данък добавена стойност на час.За прилагане на тенис кортове от възпитаници в делнични дни от 8:00 часа до 17:00 часа – 8.34 лева без Данък добавена стойност на час.За прилагане на тенис кортове от възпитаници и жители на свободен достъп в делнични дни от 17:00 часа до 21:00 часа, както и през целия ден в събота и неделя – 12,50 лева без Данък добавена стойност на час.Цена за потребление на 7 и 8 корт (източно от централен корт) през делнични и почивни дни от лицензирани спортни клубове за подготвителни занимания на лица до 18-годишна възраст – 6,67 лева без Данък добавена стойност на час.
В момента цените са:
За прилагане на тенис кортове от жители на свободен достъп в делнични дни от 8:00 часа до 17:00 часа – 6.67 лева на час.За прилагане на тенис кортове от възпитаници в делнични дни от 8:00 часа до 17:00 часа – 5.00 лева на час.За прилагане на тенис кортове от възпитаници и жители на свободен достъп в делнични дни от 17:00 часа до 21:00 часа, както и през целия ден в събота и неделя – 10.00 лева на час.Цена за потребление на 7 и 8 корт (източно от централен корт) през делнични и почивни дни от лицензирани спортни клубове за подготвителни занимания на лица до 18-годишна възраст – 5.00 лева на час.
Мотивите са, че несигурната икономическа конюнктура, високите цени на ел.енергията и горивата, създаващи компликации и неспособност за посрещане на разноските, обуславят нуждата от актуализиране на цените на голям брой услуги, включително и за прилагане на тенис кортовете. Също по този начин тенис базата се нуждае от съществено модернизиране, посредством поправяне и ободряване на постройката и възстановяване на качеството на настилката. От доста години се усеща нужда от създаване на оборудване състезателен балон за тенис кортовете – въздушно подържаната структура вид балон, която е идеално решение за сезонно или непрекъснато потребление на тенис кортовете. Позволява покриване на един или няколко тенис корта.

Предложения и отзиви по промените може да се създадат в 14-дневен период.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР