Вносът от Украйна засяга пазарите в България и други страни

...
Вносът от Украйна засяга пазарите в България и други страни
Коментари Харесай

ЕК потвърди, че вносът от Украйна ощетява българските пазари

Вносът от Украйна визира пазарите в България и други страни от Европейски Съюз е посочено в отчет Европейската комисия от през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

В отчета се показва: " Вносът на зърно, маслодайни семена, захар и някои скотски произведения от Украйна в Европейски Съюз се усили доста през 2022 година, изключително внезапно при птичето месо и яйцата. Чувствително възходящият импорт от Украйна сътвори свръхпредлагане и напън за понижаване на цените в България, Полша и Румъния, до момента в който другаде оказа помощ за превъзмогване на дефицита в производството ".
" Износът на зърно от Европейски Съюз евентуално ще спадне със 7,7% по отношение на предходната година, изключително при царевицата. Износът на пшеница от Европейски Съюз може да се увеличи с 9,4 на 100. Вносът на зърно в Европейски Съюз се чака да нарасне с 57%. Очаква се понижение с 2,9% на използването на зърно в Европейски Съюз за фураж, спрямо миналата пазарна година, поради спада в отглеждането на животни. Крайните ресурси от зърно се чака да се усилят с 2,4% за година ", се споделя още в отчета.
Тази година износът на живи животни от Европейския съюз се чака да спадне с 3,5%. Като причина в документа се показват високите цени на вътрешния пазар и усложненията за мореплаване в Черно море. Румъния се чака да пренасочи част от своето произвеждане към България и Гърция, като по този начин ще ограничи износа си за трети страни.

За предходната 2022 година данните демонстрират, че износът на живи животни от Европейски Съюз се е нараснал с 1,2%
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР