Вносът на руски въглища в Европа падна до 2,3 милиона

...
Вносът на руски въглища в Европа падна до 2,3 милиона
Коментари Харесай

Недостигът на газ връща Европа към въглищата

Вносът на съветски въглища в Европа падна до 2,3 милиона тона през юни

Въпреки задълбочаващите се климатични промени, Европа загърбва,  поне са известно време, " зелените " си упоритости и да се обърне за избавление към положителните остарели замърсяващи, написа Българска телеграфна агенция.

Тъй като газът, потекъл по  " Северен поток-1 " зависи от Кремъл, Брюксел създаде проект за икономии на газ през зимата, само че се търсят и други други възможности като връщането към въглища.

Доскоро Русия доставяше към 70% от въглищата, употребявани в топлоцентралите в Европа за произвеждане на електричество, само че от средата на август в Европейски Съюз влиза възбрана за импорт на съветски въглища.

Германия предприе стъпки за удължаването на живота на въглищни топлоцентрали с потенциал 10 гигавата най-малко до март 2024 година През юни Австрия разгласи, че ще отвори още веднъж топлоцентралата в Мелах, а Гърция възобнови употребата на въглищните мини край град Козани.

Доклад на банка Ай Ен Джи (ING bank) показва, че Полша и в по-малко степен Германия са в положение да заменят потребявания от тях газ за произвеждане на електричество, като пуснат в приложимост всички налични въглищни мощности. Условието е да има задоволително твърдо гориво.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР