Вносът на руски петрол у нас намалява, потвърди в интервю

...
Вносът на руски петрол у нас намалява, потвърди в интервю
Коментари Харесай

Агенция „Митници“: Вносът на руски петрол у нас намалява

Вносът на съветски нефт у нас понижава, удостовери в изявление за шефът на Агенция „ Митници “ Павел Геренски. Страната ни към момента се употребява с дерогация (изключение, б.р.) от ембаргото, наложено от Европейския съюз на Русия поради експанзията в Украйна.

През 2021 година делът на съветския петрол у нас е бил към 45%, разяснява Геренски и изрази терзание, че бюджетните прогнози са правени при цена от 82 $ за барел от сорта „ Брент “.

„ В България вид „ Брент “ не се внася и не се обрисува да се внася, тъй като е по-скъп. Нивата, на които се внася съветски нефт, са към 40 $ за барел, което е много по-различно ”, сподели още шефът на Агенция „ Митници “.

Оттам упорстват да се таксуват с данък и течностите за електронни цигари, в които няма никотин. По думите на Геренски това е процедура в Гърция, както и в множеството страни в общия европейски пазар. Директорът изрази терзанието си, че този вид артикули се употребяват и от малолетни.

„ Мога да илюстрирам с един образец: в хранилище на територията на страната бяха арестувани 30 000 литра такава течност. Съдържанието на патрона за една електронна цигара е 2 мл. Това значи, че арестуваното количество е за към 15 милиона дози “, означи Геренски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР