Вносът на продукция от Китай може да заеме мястото на

...
Вносът на продукция от Китай може да заеме мястото на
Коментари Харесай

Русия заменя американски стоки с китайска продукция

Вносът на продукция от Китай може да заеме мястото на американски артикули, които напуснаха съветския пазар поради въвеждането на спомагателни мита върху вноса от Съединени американски щати, съобщи през вчерашния ден министърът на търговията на Русия Денис Мантуров, представен от ТАСС.

“Може да се появи свободна ниша за Китай, който да заеме мястото на Съединени американски щати. Обемът на двустранната търговия с Вашингтон така и така не е огромен ”, сподели министърът.

На 6 юли Русия вкара спомагателни мита в размер на 25-40% върху US артикули в отговор на увеличението на цените в Съединени американски щати върху вноса на стомана (25 на сто) и алуминий (10%). Руските ограничения засегнаха най-вече пътно-строителна техника, петролно и газово съоръжение и оптични нишки от Съединени американски щати.

“Египет, Турция, Алжир, Германия са страните, с които се усилва стокооборотът, най-вече за сметка на нашия експорт ”, похвали се Мантуров. Ведомството му оцени вредите за съветските експортьори от въведените американски мита на към 500 млн. $. Отговорът на Русия ще компенсира едвам $90 млн.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР