Вносът на изкопаеми горива от Русия е от основно значение

...
Вносът на изкопаеми горива от Русия е от основно значение
Коментари Харесай

Вносът на руска енергия е от основно значение за Европа, предупреждава Олаф Шолц


Вносът на изкопаеми горива от Русия е от главно значение за всекидневието на жителите в Европа и снабдяването на континента не може да бъде обезпечено по различен метод на този стадий, съобщи немският канцлер Олаф Шолц в документално изказване, представено от Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1996
Шолц декларира това в миг, когато Съединени американски щати и Европейският съюз разискват наказания против съветската сила в отговор на нашествието в Украйна. По думите му " снабдяването на Европа с сила за производството на отопление, за подвижността, електричеството и индустрията не може да се обезпечи по различен метод ". Опасенията от западно ембарго против съветския нефт още веднъж тласнаха нагоре цените на черното злато. 

Шолц припомня, че Европа не инцидентно е изключила съветските енергийни доставки от първата вълна наказания против Москва, защото такава мярка би дестабилизирала пазарите и би имала прекомерно мощно отражение върху европейските стопански системи.

Германия е измежду европейските страни, изключително подвластни от вноса на газ, нефт и въглища от Русия и държавното управление работи старателно с сътрудниците си от Европейски Съюз и отвън него за развиване на други възможности на съветската сила, отбелязва Олаф Шолц. " Това обаче не може да стане от през днешния ден за на следващия ден ", акцентира той. 

Европейски Съюз внася 40 % от потребявания газ от Русия и доста страни не поддържат вероятно ембарго, което би послужило да бъде лишена Москва от съществени приходи. Мнозина министри от немското държавно управление към този момент се изрекоха срещу ограничения против съветския газ.

" Трябва да се издържи на глобите дълготрайно време ", изясни през вчерашния ден министърката на външните работи Аналена Бербок пред телевизия А Ер Де (АRD). " Няма смисъл, в случай че след три седмици осъзнаем, че имаме електричество единствено за още няколко дни в Германия и че затова би трябвало да се откажем от тези наказания ", уточни тя. 

В същото време съгласно изследване, оповестено през днешния ден във в. " Ханделдблат ", 54 % от германците поддържат тази фрапантна наказания. В допитването на института " Югов " (Yougov) 30 % са изцяло съгласни, а 24 % - по-скоро съгласни.

Известната в Германия икономистка Вероника Грим декларира пред в. " Билд ", че прекъсване на вноса на съветски газ би било предизвикателство, само че не злополука. Тя напомни, че сега хранилищата са цялостни на 30 %.

Русия в никакъв случай не се е отказвала от съдействието с Европейски Съюз в областта на енергетиката, съобщи пред Първи канал говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, представена от ТАСС. " Не сме създали нищо, било с думи, каузи, намек, страст или проекти, с цел да кажем, че към този момент за нас енергетиката не е в областта на съдействието ", уточни тя. По думите ѝ такова предпочитание да се обостри обстановката всяка година е явно от страна на Запада, само че не целия Запад, а на " натовски регулатори и механизми ", отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР