Внимавайте за поледици по пътищата в празничните дни. Това предупреждение

...
Внимавайте за поледици по пътищата в празничните дни. Това предупреждение
Коментари Харесай

МВР: Внимавайте за поледици по пътищата в празничните дни


Внимавайте за поледици по пътищата в празничните дни. Това предизвестие насочиха на брифинг вътрешният и районният министър Валентин Радев и Николай Нанков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Валентин Радев разяснява, че метрологичната прогноза не се трансформира значително в идващите почивни дни. „ Искаме да предупредим всички, че се чака да има замръзване. Предупреждаваме всички да внимават със скоростите, тъй като колкото и хубави автомагистрали да имаме, има сенчести места и се получава поледица. Гражданите да внимават доста ”, съобщи силовият министър.

Радев насочи зов и към всички, които употребяват отоплителни уреди на дърва и въглища, с цел да няма жертви.

Той разяснява още, че са го уверили, че няма да има преливане на язовири и реки, само че, в случай че има такова, то ще бъде по поречието на огромните реки в Югоизточна България - Марица, Тунджа. „ Готови сме за това. Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” са разположили сили на всички места, коли и техника ”, увери Радев.

Той осведоми, че към този момент ситуацията по границите, е спокойна. „ Надяваме се да няма някакви проблеми, към този момент няма такива. Очаква се засилено придвижване и по тази причина сме подготвени. Полицията ще разположи коли по автомагистралите ”, сподели той.

Последното предизвестие на вътрешния министър касаеше висулките по високите здания в градовете. „ Гражданите да внимават и с висулките. За всички частни здания са виновни притежателите на постройките да почистват висулките ”, подсети Валентин Радев.

От своя страна районният министър Николай Нанков разяснява, че ще има ограничавания за ТИР-овете през почивните дни, чието придвижване е лимитирано по директните пътища.

Отделно от това е основана и пътна организация към прохода Шипка. Тя е обвързвана със затваряне на придвижването за всички коли. Изключение ще има единствено за проведени транспорти по случай честванията за 3 март. Осигурени са различни направления за предвижване.

„ Подготвяме пътната повърхнина с препари и сол, само че заплахата от замръзване остава. Шофьорите да бъдат с нараснало внимание в празничните дни ”, насочи своя зов към водачите и Николай Нанков. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР