Внимавайте с храната през лятото! Ето как да избегнем хранителните

...
Внимавайте с храната през лятото! Ето как да избегнем хранителните
Коментари Харесай

Внимавайте с храната през лятото! Ето как да избегнем хранителните отравяния

Внимавайте с храната през лятото! Ето по какъв начин да избегнем питателните отравяния. Лятото носи със себе си слънце, занимания и доста вкусна храна, само че високите температури могат да трансфорат обичаните ни ястия в евентуална заплаха за здравето.

За да се предпазим, е значимо да обръщаме изключително внимание на вярното предпазване на питателните артикули.

Месото, млечните артикули и други нетрайни храни би трябвало да се държат в ледник при температура под 4 °C и да се заобикаля оставянето им на стайна температура за повече от два часа.

Внимавайте с храната през лятото! Ето по какъв начин да избегнем питателните отравяния 16.08.24 00:30 Коя е напитката, която хидратира по-добре от водата? 16.08.24 00:03 Невероятно, само че факт! Можем да преборим мигрената без медикаменти! 15.08.24 23:30 Томас Ман: „ Долен е и би трябвало да страда този, който единствено желае. ” 15.08.24 23:00 Шокиращ извод: По-привлекателните хора живеят по-дълго 15.08.24 22:30

Редовното разчистване на кухненските повърхности, ножовете и дъските за рязане оказва помощ да се избегне кръстосано замърсяване, като е целесъобразно потреблението на разнообразни дъски за рязане на сурови и подготвени за консумация храни.

Правилната термична обработка на храните също играе значима роля в предотвратяването на хранителни натравяния. Месото, рибата и яйцата би трябвало да се готвят до подобаваща вътрешна температура, което ще убие евентуалните патогени.

За тази цел е потребно да се употребява термометър за храна, с цел да сме сигурни, че сме достигнали нужната температура. Когато се храним на открито, като да вземем за пример на пикник или барбекю, би трябвало да бъдем изключително деликатни със съхранението на храната, употребявайки хладилни чанти и ледени пакети, с цел да поддържаме храната студена и да заобикаляме оставянето на храната навън за дълго време.

Пиенето на безвредна и чиста вода също е от значително значение. Ако сме на място, където не сме сигурни в качеството на водата е целесъобразно да използваме бутилирана вода или да кипваме водата преди приложимост. Следенето на периодите на валидност на продуктите в хладилника и шкафовете е различен значим аспект. Редовно би трябвало да ревизираме периодите на валидност и да изхвърляме храните, които са минали този период.

Когато купуваме хранителни артикули е значимо да избираме пресни и добре опаковани артикули.  Трябва да заобикаляме тези с развалени опаковки или противен аромат. Особено внимание би трябвало да се обръща и на плодовете и зеленчуците. Те би трябвало да бъдат усърдно измити преди консумация, с цел да се отстранен останки от пестициди и други замърсители.

Редовното миене на ръцете преди готвене и хранене е едно от най-ефективните средства за предотвратяване от хранителни натравяния.

Следвайки тези препоръки, можем да се насладим на лятото без да рискуваме здравето си, като се уверим, че храната е наш другар, а не зложелател в горещите дни. Това ще ни разреши да се любуваме на всички летни удоволствия със успокоение и убеденост.

Източник: puls

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР