Внимавайте, когато пазарувате в големите търговски центрове – кражбите зачестяват.

...
Внимавайте, когато пазарувате в големите търговски центрове – кражбите зачестяват.
Коментари Харесай

Внимание, джебчии! Как да разпознаем крадците?

Внимавайте, когато пазарувате в огромните търговски центрове – кражбите зачестяват .

Камери в един от магазините са запечатали кражбата

Мария Станкулова става жертва на джебчии за следващ път. „ За последно на 31 август ми откраднаха дебитната карта и макар че в нея нямаше пари, това ми сътвори доста проблеми. Наложи се да я препречвам “, споделя дамата.

Не е забелязала крадците, твърди, че съумяват да останат незабележими. Методите за обиране стават все по-креативни.

Необичайното видео беше публикувано в обществените мрежи и бързо стана известно

„ Като цяло хората, които са джебчии, се стремят да влияят и психически на хората. Наскоро имаше случай, при който майка и щерка бяха симулирали неработоспособност. Бутаха в инвалидна количка момичето, което използваше миловидната си физиономия, с цел да може да се възползва от разсеяните гости на комерсиалния обект и да краде от тях “, споделя Ивайло Атанасов, шеф на охранителна компания.

За да се предпазим от евакуиране на джобовете и на портфейлите си, би трябвало да сме наблюдателни, поучават от полицията.

Според службите дамата е в занаята повече от 20 години и е позната на службите в Австрия, Германия, Франция, Белгия, Холандия, Чехия и Испания

„ Като цяло са проведени. В множеството случаи групите са по двама-трима. Основно на територията на София са дами . Млади дами – на 20-30 година, добре облечени. Това, което постоянно носят със себе си, е чанти, а в магазините носят облекла или нещо краткотрайно, с цел да се прикрият “, разказва ги чиновник на „ Противодействие на престъпната престъпност “ в Столична дирекция на вътрешните работи.

София притегля гастролиращи джебчии от други страни, описват от Столична дирекция на вътрешните работи.

„ От началото на лятото към  сегашния миг имаме три групи, които са обезвредени. Две от групите са чужденци, другите са от България. Също има и още 3 лица причинители, които не са в група, в началото са арестувани за 72 ч., след това са с постоянна  мярка за задържане “, прецизира служителят на полицията.

Действието се развива в рейс 76

Групите от чужбина нормално пътуват за Сърбия, Гърция и Турция, само че остават с страната ни за 3 до 5 дни за няколко бързи обири.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg