Внимавайте да не си изгорите кожатаС наближаването на есента и

...
Внимавайте да не си изгорите кожатаС наближаването на есента и
Коментари Харесай

Домашни средства срещу болки в ставите

Внимавайте да не си изгорите кожата
С наближаването на есента и захлаждането на времето ставите стартират да се обаждат. Болките могат да се облекчат с някои средства, прилагани в националната медицина. Тъй като множеството домашни смазки и тинктури съдържат алкохол, внимавайте да не си изгорите кожата. 

Див кестен

Съберете диви кестени, измийте ги и ги смелете дружно с обелката. Напълнете на половина стъклен буркан или бутилка и долейте останалата част със мощна ракия. Запушете добре и оставете на стайна температура 40 дни, като понякога разклащате. Мажете възпалените места с готовата примес или вечер накисвайте в нея марля и я дръжте върху болното място, закрепена с транспарантно фолио. 

Хрян

Настържете хрян на ситно, поставете го на марля и да го приложите към болната става. Обвийте с найлон и топла забрадка. Дръжте толкоз, колкото можете да издържите, защото след известно време стартира да пари. Когато махнете компреса, намажете кожата с бебешки крем, с цел да не се появи дразнение или изгаряне.

Листа от фикус

4 дребни листа от фикус се раздират на късчета и се заливат в буркан от половин литър с водка или алкохол. В тази смес би трябвало да добавите и 10 стрити на прахуляк таблетки аналгин и да разбъркате всичко добре, с цел да се разтвори аналгинът. Оставете да престои на мрачно и ветровито място 10-12 дни, като всеки ден разбърквайте. След това може да втривате от него в ставите си преди сън при потребност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР