Внимавайте: човекът, който ги използва, всъщност не е толкова приятелски

...
Внимавайте: човекът, който ги използва, всъщност не е толкова приятелски
Коментари Харесай

Четири красиви жеста, които всъщност са хитра манипулация

Внимавайте: индивидът, който ги употребява, в действителност не е толкоз другарски надъхан, колкото наподобява.

Не единствено, че ни заблуждават доста по-често, в сравнение с виждаме, а в това време се считат за благи и надеждни. Те толкоз са привикнали с ролята си, че играят по този начин, както дишат.

Все отново е допустимо да се разкрие манипулатора, даже и да е най-атрактивният и обаятелен. Ето четири знака, които демонстрират, че усмивката им е изцяло подправена и те самите мастоски свирят на възприятията ви като на цигулка.

1. Проклятието на подаръците

Преди години някогашна другарка ми подари Bluetooth слушалки за рождения си ден. Нямате визия по какъв начин се пробвах да привикна с тях и да ги обичам. Но не стана. Дарените слушалки бяха извънредно неуместни и непрекъснато падаха. Накрая се отхвърлих и се върнах към нормалните си кабелни слушалки.

И тогава тъгите ми започнаха... Всеки път, когато ме виждаше, тя ми подсещаше какъв брой пари е дала за слушалките, а аз не ги употребявам.

Здравословната връзка е обвързвана с предоставяне и приемане в подмяна. Но когато възникне дисбаланс, връзката става нездравословна. Ето за какво подаръците са най-често срещаният инструмент за операция.
 Как елементарно можете да манипулирате всяка зодия Как елементарно можете да манипулирате всяка зодия
Въпреки че ние самите, волно или несъзнателно, прибягваме до манипулативни техники, с цел да реализираме задачите си, сигурно не желаеме да ст...

Пазете се от клопката на подаръците на манипулаторите - доста е елементарно да влезете в него, само че е доста по-трудно да излезете.

2. Ефект на Бен Франклин

Най-квалифицираните манипулатори просто обожават този трик. Това е един от най-лесните способи за създаване на доверие и наслаждение на някого. Бен Франклин имал политически конкурент, който постоянно го подлагал на критика. Франклин си спомнил остарял откъс: „ Този, който в миналото ви е направил услуга, е по-готов да направи нещо друго за вас от този, на който вие сами сте помогнали “. Франклин помолил съперника си да му даде назаем рядка книга. След това той върнал този том с една сладка признателност. Именно тази стъпка се трансформира в повратна точка в връзките им: те спрели да се състезават и даже станали другари.

В края на краищата знаем, че желаеме услуги от хора, на които имаме доверие и които ни интересуват. Не можеш да се обърнеш към непознат, който не уважаваш... И това е капан. Пазете се от молби за услуги от хора, които преди не са ви поглеждали.

3. " Нищо не се случи, сторило ти се! "
 3 елементарни изречения, които другите употребяват, с цел да ви манипулират 3 елементарни изречения, които другите употребяват, с цел да ви манипулират
Манипулаторите ловко си служат с думите и с помощта на тях постоянно реализират задачите си.  Ето кои са фразите, които най-често нам...

Газлайтинг е друга постоянно срещана и ефикасна форма на операция. Тя е една от най-жестоките форми на операция, когато жертвата стартира да се съмнява в съответното разбиране на действителността.

4. Тактика на трохите

Тази тактичност постоянно се употребява от манипулатори, с цел да ви примами, възпламени, само че не и да поеме каквито и да било отговорности. Те са сладки и луксозни, само че всякога, когато извършите крачка, с цел да се приближите в действителност, те незабавно се изплъзват. Както подсказва името на тази тактичност, те ви дават тъкмо задоволително галета, с цел да се почувствате като птица и да се заинтересувате и да се приближите.

Харесват изявленията ви в обществените медии, изпращат ви известия, флиртуват и ви вършат похвали, само че по-късно изчезват без предизвестие.

Познаването на техниката и механизма на операцията е доста потребно. С тяхна помощ можете да се предпазите.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР