Внимателно следим ситуацията. Така изглежда първоначалното реакция на световните лидери

...
Внимателно следим ситуацията. Така изглежда първоначалното реакция на световните лидери
Коментари Харесай

Форин офис: Може да се стигне до бунт в цяла Русия. Какви са международните реакции?

" Внимателно следим обстановката. " Така наподобява първичното реакция на международните водачи за събитията в Русия. " Форин офис " предизвести, че може да се стигне до протест в цяла Русия.

Ръководителят на съветската частна военна компания " Вагнер " се разпалва против висшето съветско военно управление и разгласи, че е влязъл в съветския град Ростов на Дон и управлява там редица съветски военни обекти. Евгений Пригожин упрекна съветските сили, че са обстрелвали негови бойци в Украйна, при което е имало доста жертви измежду редиците на " Вагнер ". Той прикани и съветският министър на защитата и началника на съветския общоприет щаб да дойдат в Ростов на Дон за диалози с  него. Малко след изказванията на Пригожин руският президент Владимир Путин направи послание към нацията, в което сподели, че протичащото се е удар с нож в гърба на страната и народа на Русия и даде обещание да накаже сурово метежниците.

Френският президент Еманюел Макрон следи обстановката в Русия от близко, заяви Елисейският замък, на който се базира Българска телеграфна агенция.

" Президентът Макрон следи обстановката от близко. Ние продължаваме да сме фокусирани върху поддръжката за Украйна ", се споделя в малко известие на френското президентство.

Германското държавно управление също следи деликатно събитията в Русия, съобщи държавен представител, представен от Франс прес.

Британското външно министерство пък предизвести, че може да се стигне до протест из цяла Русия, съобщи Ройтерс. То предизвестява да не се пътува до тази страна.

Военното разузнаване към английското министерство на защитата пък съобщи, че " съветската страна в този момент е изправена пред най-голямото предизвикателство напоследък ", съобщи Ройтерс.

Полският президент Анджей Дуда организира съвещания с премиера и министъра на защитата по отношение на обстановката в Русия, съобщи Ройтерс и добави, че Варшава следи деликатно обстановката в тази страна.

В преписка на ТАСС от Брюксел се цитира неназован представител на Европейската комисия, съгласно който протичащите се в този момент събития в Русия са вътрешни каузи на съветската страна, само че Европейска комисия следи обстановката.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР