Вниманието ни отново е насочено към Michael Wolf и неговият

...
Вниманието ни отново е насочено към Michael Wolf и неговият
Коментари Харесай

Michael Wolf: Човечеството или метрото на Токио отвътре

Вниманието ни още веднъж е ориентирано към Michael Wolf и неговият фокус към живота в мегаградовете. Изключително въздействащата работа на фотографа, документираща плътността на архитектурата и националната просвета в огромните градове и този път ни оставя без мирис в плана " Tokyo Compression ".
Серията се концентрира върху действително протичащата се полуда в метрото на Токио или по-специално върху неговите пасажери. Всеки ден хиляди хора употребяват този под земята пъкъл, в час пик, с цел да се придвижат в големия град и да стигнат до работните си места.
Работата на Wolf е необикновен графичен документ за страданието, примирението и търпението на тези, които нямат различен избор, с изключение на да пътуват посредством този тип публичен превоз. Фотографиите в плана акцентират минусът на живеещите в мегаполисите и по-конкретно некомфортното напредване от и до у дома. " Tokyo Compression " ни показва момента тъкмо, когато мотрисата напуща платформата в метростанцията и ни разкрива неловката клаустрофобия от унизителната липса на пространство.

При типа на тези фотоси, може би, можем да разберем малко повече за духа и философията на японците.

Wolf споделя за фотографиите, че съставляват " необикновен вид покруса на човешкото положение ". " Това, което виждате не е вследствие на естествено злополучие. Човекът е виновен за това към себе си и към ужасната система, построена за хората и от хората. "
Резултатът е спираща дъха прочувствена сбирка от пътуващи човеци, като всеки портрет споделя своята неповторима история.

Michael Wolf дава извънредно воайорство, като ни демонстрира красиви, тихи моменти, замразени, замечтани, ефирни и еротични, а ние като очевидци стоим невидими и се вглеждаме в миниатюри, съдържащи персонални светове, затворени зад кондензираното стъкло. Или, в случай че смятате, че в миналото сте били в препълнен публичен превоз, вижте фотосите в плана, красноречиво наименуван " Tokyo Compression "...

Снимки: boredpanda.com, huckmagazine.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР