Внимание, значителни валежи и гръмотевици! Това предупреждение отправят синоптиците на

...
Внимание, значителни валежи и гръмотевици! Това предупреждение отправят синоптиците на
Коментари Харесай

Внимание! Жълт и оранжев код за дъжд и гръмотевични бури

В нимание, обилни превалявания и гръмотевици! Това предизвестие насочат синоптиците на Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Жълт и оранжев за " обилни превалявания и гръмотевици " е разгласен за неделя, 21 април.

В неделя още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици; тук-там явленията ще са интензивни. Вятърът ще е слаб, в Източна България - сдържан, от юг-югоизток.

Максималните температури ще останат без основна смяна, най-вече сред 13° и 18° .

В София оптималната температура ще бъде към 12° .  

Жълт код за значителни превалявания и гръмотевици е разгласен за областите - Видин , Враца , София Област, София , Перник , Кюстендил , Пазарджик , Пловдив , Кърджали , Хасково , Плевен , Велико Търново , Ловеч , Русе , Силистра , Габрово , Сливен , Разград , Търговище Монтана , Бургас, Добрич, Стара Загора, Шумен.

Оранжев код за обилни превалявания и гръмотевици е разгласен за областите - Благоевград, Смолян.

Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология. 

По Черноморието преди обяд ще е съвсем без превалявания, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат 15°-17° . Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 3-4 бала.  

Над планините облачността ще бъде забележителна. Ще има и превалявания от дъжд, над към 1500 метра - от сняг, на повече места и съпроводени с гръмотевици в следобедните часове; в Рило-Родопската област има условия явленията да са интензивни. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е сдържан и мощен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към , на 2000 метра - към .     

В понеделник ще бъде прохладно с сдържан, в Дунавската низина и Източна България - мощен вятър от запад-северозапад. Ще има променлива облачност, единствено на обособени места, основно в планините и североизточните региони, ще превали временен дъжд. Минималните температури ще са най-вече сред и , а оптималните - сред 15° и 20°

През нощта против вторник от югозапад ще стартират нови превалявания, които бързо ще обзет цялата страна. Има нараснала възможност тук-там да са интензивни и обилни по количество. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, в Източна България и ще се усили. Сутрешните температури ще са по-високи, само че дневните ще се намалят с 2 до 4 градуса. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР