Внимание! Топло време, но и жълт код в 15 области

...
Внимание! Топло време, но и жълт код в 15 области
Коментари Харесай

Внимание! Топло време, но и жълт код в 15 области в събота

Внимание! Топло време, само че и жълт код в 15 области в събота. Дневните температури още малко ще се покачат и оптималните ще са сред 15° и 20°, в София – към 15°.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) разгласи за събота, 18 февруари, жълт сигнален код за мощен вятър. Кодът е в действие за 15 области на страната.
 с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич и Варна.



През нощта ще доминира ясно време, с по-значителна облачност над Северна България, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представени от Българска телеграфна агенция.

Атмосферното налягане ще се намалява и вечерта ще се приближи до междинното за месеца. Там ще духа до сдържан западен вятър, до момента в който на юг ще е съвсем безшумно. Минималните температури ще са най-вече сред минус 0° и 5°, по-ниски тук-там в  Югозападна България, в София – към 0°.

Утре вятърът ще се усили и ще бъде сдържан, в Северна България – мощен от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, над североизточните региони – по-често забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Дневните температури още малко ще се покачат и оптималните ще са сред 15° и 20°, в София – към 15°.

Черно море

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна по северното крайбрежие, само че ще е без превалявания. Ще духа сдържан западен вятър, в северните региони ще е краткотрайно мощен. Максималните температури ще са 15-17°, температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Планините

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна над Стара планина, само че ще е съвсем и без превалявания. Там и северозападният вятър ще е мощен, до момента в който в масивите на юг ще е до сдържан. Максималната температура на 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра – към 3°.

Неделя

В неделя ще има раздрана междинна и висока облачност, вятърът ще отслабне, ще е до сдържан от запад-югозапад. Минималните температури ще са сред 2° и 7°, а оптималните – сред 17° и 22°.

Понеделник

В понеделник вятърът ще се ориентира от северозапад и още веднъж ще се усили и с него дневните температури за малко ще се намалят. Облачността ще се усили, само че единствено на обособени места, основно в Северна България и източните региони, ще превали слаб дъжд, в планините над 1500 м – слаб сняг.
Източник: НИМХ, БТА
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР