Внимание и дисциплина – така би обяснил на едно дете

...
Внимание и дисциплина – така би обяснил на едно дете
Коментари Харесай

Валери Димитров: Философията и етикета отличават карате от другите спортове | „В темпото на Кари“, 27.05.2023

Внимание и дисциплинираност – по този начин би обяснил на едно дете с две думи същността на каратето един от най-успешните български каратисти Шихан Валери Димитров. По думите му каратето е подобаващ за всевъзможен вид хора.

„ Всеки може да открие нещо за себе си и да го осъществя в карате “, уточни той. Той описа, че е почнал да тренира през 90-те години, когато екшън филмите са били доста известни и по този начин се е запалил по спорта.

„ Философията и етикета са тези, които отличават карате от другите спортове и го прави бойно изкуство, а освен военен спорт. Като се влиза в залата се поздравява. Когато видиш някого, с който тренираш или инструктор, също се поздравява. Така че още първата стъпка в залата те учи на почитание към мястото, в което тренираш и хората, с които практикуваш. Карате учи на ред, непорочност, на това да изискваш максимума от себе си, да бъдеш перфекционист. Това са неща, които са доста потребни в живота. Концентрацията, която се изисква по време на подготовка, също е доста значима и това се опитваме да предадем и на децата “, означи Димитров.

„ Ако не си на 100% в това, което правиш, то няма да бъде качествено “, акцентира той.

Вижте целия епизод във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР