Внимание! Дебили! Понеже си нямам друга работа и ме мъчи

...
Внимание! Дебили! Понеже си нямам друга работа и ме мъчи
Коментари Харесай

Журналист: Боил отива в Панайот град и открива Лувър. Дано поканят Криско и Галена

Внимание! Дебили! Понеже си нямам друга работа и ме мъчи бодърствуване, попадам на невероятни вести. В Созопол щяло да има Лувър. И не кой да е, а третият в света, след Париж и Абу Даби. Така се развълнувах, че излязох на открито и обиколих блока три пъти в тъмното.
Върнах се и отново чета същата вест и още веднъж се развълнувах. Созопол, майка. Лувър. Боил Банов и посланици. Сериозна работа. Световен културен център. Настръхнах. Ще кажете, какво толкоз, прелестна концепция. Прекрасна е, ще кажа и аз, само че както знаем, по нашите ширини е доста евентуално да стане “Хотели по какъв начин лучше, а получилось по какъв начин всегда”.

Защо ли? На първо време Созопол имаше двайсетина години кмет на име Панайот. Освен че се презастрои всичко, както на всички места, Созопол се трансформира и в голям базар на гащи и китайски вазички. Старият Созопол това, Новият не го броим от дълго време. Още нещо. В Созопол живеят 5000 индивида отвън сезона. А сезонът е 45 дни (ако се случи пандемична година и по-малко). 45 от 365. Сигурно сте били в някой от тях, само че ви поучавам да идете и в някой от останалите 320.

Но да продължаваме напред, както беше споделил поета.
За да употребява името Лувър през идващите 30 години и шест месеца ще коства на Абу Даби 525 милиона $. Наемането на френски надзорници за предоставените чартърен 300 произведения коства спомагателни 750 милиона $. Неизвестна остава цената за построяването на Лувъра в Абу Даби.

Сега. Десет пъти да смъкват тази цена, отново няма кой да я заплати. А и с изключение на да сложим вътре 10 делви извадени от морето, ще би трябвало да сложим и вампира на Божо, щото въпреки всичко делвите я докарат девет баби германки, я не. Тук си би трябвало иновация. Вампир с прът в сърцето, а очите му положителни, положителни. Но да не се отплесвам.

Нищо по-дебилно не бях чувал тази година, а годината е 2020, тъй че всичко е в реда на нещата. Боил отива в Панайот град и открива Лувър. Навремето имаше един сръбски филм “С цървули по дивия запад”. Сега дано забележим неговият римейк, в който страната ще заплати сметката, а някой олигарх ще гризне и този остров, маскиран като Лувър, само че единствено едвам му го ремонтират и почистят. А той ще донесе делвите. Познайте кой ще заплати всичко това? Да, тъкмо по този начин, още веднъж ние! И още веднъж никой няма да ни пита желаеме ли. Щото ще кажат, че е за културата, а ние сме селяни, които не схващат. Не че е неистина де. Щом могат да го създадат, значи е тъкмо по този начин. Селяни сме, а те са аристократи с Лувър.
Дано за откриването поканят Криско и Галена. Да отпразнува популацията новата културна облага. И фойерверки. Много фойерверки.

П.П. Щях да пиша, че виждам една корпулентна сянка около това Абу Даби, но ще кажете, че параноясвам, по тази причина споделям, че не виждам. А и нагоре писах, че ще пее Галена.

Теодор Михайлов, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР