Внезапното решение на президента Доналд Тръмп да отмени военни удари

...
Внезапното решение на президента Доналд Тръмп да отмени военни удари
Коментари Харесай

Тръмп, ненадеждният партньор, който обърква и врагове, и съюзници

Внезапното решение на президента Доналд Тръмп да анулира военни удари може и да е предотвратило открит въоръжен спор с Иран, само че също така още веднъж го сподели като непредвидим и обезсърчителен сътрудник вкъщи и в чужбина. Тръмп завоюва поста частично с изказванията си, че е занаятчия в сключването на покупко-продажби. Но стилът на преговаряне на този предприемач и медийна звезда, станал президент - непрекъснато да стига до ръба и да дава заден ход, когато настъпи моментът да работи - хвърля Съединени американски щати от рецесия в рецесия.

По комерсиалните цени, по акциите против имигранти и настоящето опълчване с Иран неговите промени в курса объркват съдружници и съперници, както и личната му партия в Конгреса.

Докато в понеделник дейностите на Тръмп отекваха в света, а държавният секретар Майк Помпейо бързо отпътува за Близкия изток, с цел да търси коалиция от съдружници против Иран, президентът предложи нов кръг от двусмислици, като отбрани решението си да не бъде нападан Иран, макар че насочи нови закани.

" Мисля, че ние проявихме доста въздържаност. Много въздържаност. Това обаче не значи, че ще я демонстрираме в бъдеще, само че усещам, че желаеме да му дадем този късмет ", сподели Тръмп. " Бихме се радвали да можем да договорим договорка, в случай че те желаят. Ако не желаят, отново е добре ", добави той.

Отказът му от военни удари, които щяха да бъдат нанесени в отговор на свалянето на безпилотния американски дрон, е единствено един от няколкото тактически поврата на Белия дом в последно време по значими въпроси. През уикенда Тръмп смени курса за интервенциите против имигрантите, които бяха уплашили хората и фамилиите, живеещи незаконно в страната. Той отсрочи налагането на високи мита против Мексико, които беше оповестил по-рано този месец и по този начин даде повече време за договаряния по имиграцията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР