Внезапно ни напусна проф. д-р Владимир Данов, предаде NOVA. От

...
Внезапно ни напусна проф. д-р Владимир Данов, предаде NOVA. От
Коментари Харесай

Внезапно почина проф. д-р Владимир Данов

Внезапно ни напусна проф. доктор Владимир Данов, съобщи NOVA.

От 2017 година, проф. Данов бе изпълнителен шеф на Българския Кардиологичен Институт, където ръководи осем медицински центъра, седем високоспециализирани лечебни заведения и две кардиохирургични клиники в Плевен и Бургас. Специализирал и управлявал клиники по кардиохирургия в Германия, провинция Бавария над 15 години. Като завеждащ поделение в клиниката по кардиохирургия на водещата университетска болница „ Лудвиг-Максимилиян “ в Мюнхен, вкарва правила на работа, които и до през днешния ден се ползват в доста от развитите здравни системи.

Проф. Данов специализира имплантиране на сърдечни клапи, минимално инвазивни оперативни способи, протезиране и реорганизация на сърдечни клапи, реализиране на аортокоронарни байпаси на биещо сърце, лекуване на сърдечни тумори, реконструктивна хирургия на гръдната аорта, хирургия на проводни и ритъмни нарушавания, имплантиране на пейсмейкъри и кардиодефибрилатори за лекуване на сърдечната непълнота, поправяне на вродени сърдечни пороци и други. Медицината и в частност кардиохирургията у нас загуби един от най-отдадените на специалността си лекари, иноватори и човек с голямо сърце!

През неговия 28 годишен опeративен опит в региона на кардиохирургията, проф. Данов е избавил живота на хиляди пациенти, обучил над 20 експерти по кардиохирургия, разгласил е голям брой отчети в авторитетни български и непознати научни издания, създател е на учебници.

Той е притежател на премиите „ Доктор на Годината “, четирикратен притежател на наградата „ Лекар, на който българите имат вяра “ и лекар хонорис идея.

Поклонението ще се състои на 12 януари 2021 година в София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР