Внезапно напълняване без обяснима причина е доста притеснителен сигнал. Вижте

...
Внезапно напълняване без обяснима причина е доста притеснителен сигнал. Вижте
Коментари Харесай

Внезапно напълняване - 10 причини

Внезапно напълняване без обяснима причина е много стеснителен сигнал. Вижте 10 от възможните аргументи.
Първото нещо, което ви съветваме да извършите, преди да отидете на консултация със експерт, е да водите няколко дни (най-добре 2-3 седмици) дневник на това, което ядете, както и на двигателната си интензивност. Много постоянно се оказва, че хората не преценят добре калорийния си банкет и ядат повече, в сравнение с е нужно на организма им. Или казусът се оказва не в това, че са почнали да се движат по-малко, а в това, че са почнали да седят по-продължително време.Ако въпреки всичко и с акуратен дневник на храненето и придвижването си не идентифицирате повода за напълняването, ето какви са най-вероятните „ виновници " за изненадващото трупане на килограми.

1. Ако се чувствате изтощени, може би имате хипотиреоидизъм
Когато млада жена качи изненадващо килограми, лекарите нормално първо се насочват към щитовидната жлеза . Подобната на пеперуда жлеза, ситуирана в региона на щията, секретира хормон, който управлява метаболизма. Ако нейната функционалност е занижена - т.е. имате хипотиреоидизъм - това ще докара до закъснение на метаболизма и надлежно напълняване.

Други признаци на хипотиреоидизъм са липса на сила или отмалялост, суха кожа, косопад, дрезгавост, констипация.

2. Ако нощем сте неспокойни, може би е бодърствуване
Лишаването от сън води до повишение на равнищата на грелин - хормона, който „ оповестява ", че е време за ястие, като в това време се създава по-малко от хормона лептин, който „ оповестява ", че сме сити. Логичният резултат е преяждане с нездравословни храни.

3. Ако цикълът ви е неточен, може би имате поликистозни яйчници
Почти всяка пета жена страда от синдрома на поликистозните яйчници. Това е ендокринно нарушаване, което води до дисбаланс на хормоните естроген и тестостерон и предизвика неприятни последици като неточен цикъл, прекалено окосмяване по лицето и мигрена.

Този синдром може да повлияе и на това по какъв начин тялото употребява инсулина, което изяснява за какво при него постоянно се появява и струпване на килограми в междинната част на тялото.

4. Ако сте под огромен стрес, може би имате меланхолия или тревога
Когато непрестанно сте напрегнат, организмът ви създава постоянно адреналин и , чиято задача е да имате задоволително сила в сложния миг и по тази причина се основават ресурси от мазнини.

Ако съвсем непрестанно се чувствате нещастни или тревожни, страдате от бодърствуване, все сте изтощени или сте изгубили интерес към нещата, които всекидневно ви вълнуват - то е рационално да се консултирате с персоналния си доктор. От вярното лекуване освен ще се усъвършенства настроението ви, само че и ще отслабнете.

5. Ако коремът ви постоянно е издут,може би е бактериален свръхрастеж в тънкото черво (SIBO)
Когато салдото сред потребни и нездравословни бактерии в тънкото черво се наруши и патогенните станат повече - това може да докара до SIBO. Симптомите включват: формиране на газове, отичане, коремна болежка, диария и напълняване. Лечението е с антибиотици.

6. Ако сте над 40, може би е перименопауза
Перименопаузата може да стартира при дамите още в средата на тридесетте им години, само че нормално стартира след четиридесет. Тя води до повишаване на равнищата на естроген, което може да стане причина за качване на килограми.

Другите признаци на перименопауза са: неточен цикъл, горещи талази, промени в настроението и смяна в либидото.

7. Ако взимате ново лекарство, може би е непряк резултат
Някои антидепресанти въздействат на центъра на апетита в мозъка и това води до повече ястие. Освен това, бета-блокерите може да забавят метаболизма, а някои стероиди могат да доведат до задържане на течности и увеличение на апетита. Дори и антихистамини, продавани без рецепта, от време на време предизвикат напълняване.

8. Ако имате необикновени мастни натрупвания, може да е болест на Кушинг
Заболяването провокира несъразмерна секреция на кортизол и надлежно струпване на мазнини в региона към корема и откъм гърба на врата. Други съпътстващи проблеми са отмалялост, диабет, високо кръвно налягане и висок холестерол. Но има и още един доста забележим индикатор - червени стрии на корема.

9. Ако се чувствате подути след хранене, може да е дехидратация
Експертите изясняват, че пием по-малко от нужното, а и ядем повече - тъй като бъркаме жаждата с апетит. Смесените сигнали не са единствената причина да пълнеем, тъй като не пием вода. Всъщност съответният банкет на течности форсира метаболизма.

10. Ако ви се коства, че коремът въобще не ще да се свие, може да е израстък на яйчниците
Понякога растежът на тумора може да провокира разширение на корема и пациентите откриват, че към този момент не могат да закопчават нормалните си панталони. Обикновено заболяването визира дамите след менопауза, само че за всяка от нас е потребно да следи и за признаци като чувство за бързо напълване на стомаха, болки ниско долу в корема и в допълнение напрежение върху пикочния мехур.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР