Внезапно е починал председателят на борда на директорите на Лукойл

...
Внезапно е починал председателят на борда на директорите на Лукойл
Коментари Харесай

Почина Владимир Некрасов – третият шеф на “Лукойл” за три години

Внезапно е умрял ръководителят на борда на шефовете на Лукойл Владимир Некрасов, оповестиха от пресслужбата на петролната компания. Той беше на 66 години.

„ С надълбоко страдание оповестяваме за неочакваната кончина на Владимир Иванович Некрасов, ръководител на Съвета на шефовете на PJSC Lukoil “, се споделя в известието на уеб страницата.


По предварителни данни гибелта е настъпила вследствие на остра сърдечна непълнота.

Това е третата гибел на ръководителя на борда на шефовете на Лукойл за 3,5 години. През април 2020 година, след дълготрайно боледуване, умря 90-годишният Валери Грайфер, който оглавяваше борда на шефовете в продължение на 20 години – от 2000 година През септември 2022 година трагично почина Равил Маганов, който го замести. 67-годишният брат на изпълнителния шеф на Татнефт Наил Маганов падна от 6-ия етаж на болница в Москва.


Некрасов е роден на 31 март 1957 година в село Соколовка, Казахска ССР, приключва Тюменския промишлен институт. Той посвети съвсем 50 години на работа в нефтената и газовата промишленост, преминавайки от ремонтник до общоприет шеф на Лукойл – Западен Сибир. От 2005 година – първи вицепрезидент на Лукойл. Награден с медал “За заслуги към отечеството ” IV степен.

„ Некрасов има редица сполучливо осъществени хрумвания в региона на създаването на залежи, които бяха създадени в цялата петролна промишленост и станаха основа за неговото самопризнание в научната общественост – през 2000 година му беше присъдена академичната степен на претендент на техническите науки, “ сподели компанията.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР