Внесохме конкретни предложения за отпадане на квази-данъка екостикер. Това съобщи

...
Внесохме конкретни предложения за отпадане на квази-данъка екостикер. Това съобщи
Коментари Харесай

Адв. Петър Славов и Мартин Димитров с твърда позиция срещу квази-данъка екостикер

Внесохме съответни оферти за отпадане на квази-данъка екостикер. Това заяви адв. Петър Славов, претендент за депутат от " Демократична България " в 25-ти МИР-София. Като под " внесохме " той има поради, че е сторил това дружно с Мартин Димитров, също претендент за депутат, също от " Демократична България ", само че в 24-ти МИР-София.

Ето какво написа той на персоналната си Facebook страница:

" След като се срещнахме с министъра на превоза и поставихме казуса, с Мартин Димитров предложихме на МТИТС съответни промени в Наредба Н-32 за решение на казуса с така наречен " екостикери-тапети "! Проблемите са минимум 3:

- На първо място, цената на годишния механически обзор скочи с 20-25% след въвеждането на " екостикера " с чип, като същата цел можеше да бъде реализирана и без лепене на сходни " тапети " на челното стъкло на колите и единствено на база разчитане на регистрационните им номера от съществуващите камери в градовете;

- На последващо място - общините ще би трябвало да закупят така наречен " четци " за тези чипове, за хиляди и милиони левове и с тях да изградят напълно нова инфраструктура, вместо да употребяват елементарно и на ниска цена съществуващата;

- Kъм сегашния миг сходна инфраструктура в никой град не е построена, а от юли месец ни задължиха да купуваме безусловно неефикасно новия " екостикер с чип "?!

Предложенията, които направихме до министъра и МТИТС са в две направления:

- Да се електронизира и автоматизира процесът по надзор на остарели и замърсяващи МПС в централната част на градовете на база техните регистрационни номера и съществуващите камери за наблюдение;

- Да не се товарят жителите и бизнесът с безсмислени и скъпи лепенки (които плюс всичко и затрудняват видимостта), а цялата информация да е налична от базата данни за екокатегориите на МПС на МТИТС и то в действително време (а не въведена един път годишно във въпросния " чип " ).

- Подобно на отпадналата по наша самодейност наложителна " паспортизация " на здания, се надяваме на конструктивност и от Министерство на превоза, с цел да решим и този проблем, като при нужда ще го сложим и в идващия парламент и ще предприемем нужната законодателна самодейност!


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР