Внесоха в съда обвинителен акт с прецизирани обвинения за продажбата

...
Внесоха в съда обвинителен акт с прецизирани обвинения за продажбата
Коментари Харесай

Делото за продажбата на държавния дял в EVN тръгва отново

Внесоха в съда обвинителен акт с прецизирани обвинявания за продажбата на държавния дял в EVN. Заради неточностите в края на март 2018 година делото бе прекъснато и върнато по подготвеност в Специализираната прокуратура. Обвиняеми са Дянков, Трайков, Прокопиев и трима представители на " Булброкърс ".
От Спецсъда прецизират, че са отстранени всички посочени от съда неясноти и процесуални нарушавания в първичния обвинителен акт, който е направен и импортиран в Спецсъда от Софийската градска прокуратура.

Прецизирани са и обвиняванията против шестимата привлечени към наказателна отговорност. Предстои Специализираният углавен съд да насрочи разпоредително съвещание по делото, на което би трябвало да се явят някогашният вицепремиер Симеон Дянков, някогашният министър на стопанската система и енергетиката Трайчо Трайков,бизнесменът Иво Прокопиев, изпълнителният шеф на " Булброкърс " Радослав Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев.

Според отбраната в обвинителния акт механично са събрани поредност от дейности и събития, които нямат връзка. Прокуратурата твърни, че държавният дял в EVN е продаден при компрометирана процедура и на занижена цена.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР