Внесоха обвинителен акт в съда срещу 42-годишен мъж за измама,

...
Внесоха обвинителен акт в съда срещу 42-годишен мъж за измама,
Коментари Харесай

Предават на съд рецидивист за измама в магазини в София

Внесоха обвинителен акт в съда против 42-годишен мъж за машинация, осъществена в изискванията на рисков рецидив в София, оповестиха от прокуратурата.

За времето от 9 до 14 октомври 2021 година, при изискванията на продължавано закононарушение - с три действия, обвиненият за да набави за себе си имотна полза в размер на 900 лв. е възбудил подвеждане у разнообразни хора и с това е предизвикал имотна щета.

Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото обвиненият е осъждан дейно на „ отнемане от независимост “ за идентично закононарушение.

На 9 октомври 2021 година в магазин в търговски център на бул. „ Черни връх “, обвиненият заблудил продавач-консултанта, че е чиновник на магазин за бижута и се е схванал със притежателя на магазина, да получи 400 лв. капаро, което да му бъде заплатено от оборота.

Продавачката повярвала на думите на обвинения и му дала желаната сума. На 13 октомври 2021 година, обвиненият отишъл в същия МОЛ, само че в различен магазин, където декларирал на продавачката, че се е схванал с шефа на магазина да му бъдат дадени 300 лв. от оборота за обувки, който шефът бил харесал в магазина, в който работел обвиненият.

На 14 октомври 2021 година обвиненият още веднъж посетил комерсиалния център. Този път се показал за чиновник на магазин за часовници. Той отишъл в магазин за бижута и заблудил жена, че е другар на шефът и двамата са се разбрали чиновник в магазина да му даде 200 лв. от оборота.

Жената дала сумата на мъжа. След като той напуснал магазина, тя се свързала с шефа и схванала, че е била излъгана. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

В хода на следствието са разпитани очевидци, които сочат него като създател на действието. Предстои делото против обвинения да продължи в Софийски областен съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР