Внесли сме в деловодството искане за изслушване в утрешния ден,

...
Внесли сме в деловодството искане за изслушване в утрешния ден,
Коментари Харесай

БСП иска изслушване на министри заради Паметника на съветската армия

Внесли сме в деловодството искане за чуване в утрешния ден, точка първа от дневния ред, на министъра на културата, министъра на районното развиване и благоустройството, както и шефа на Държавна организация за метрологичен и механически контрол по отношение на демонтажа на Паметника на Съветската войска. Това разгласи пред публицисти в Народното събрание депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски, съобщи кореспондент на " Фокус ".

" Разбирам, че това нещо е желано и от други парламентарни групи ", уточни той и посочи, че на тях също не им е предоставено, което потвърждава техните изказвания, че това, което се прави в центъра на София, е един безчовечен акт, без документи, без инструкции, без проекти, без нищо, което да се приближава до закона.

Депутатът сподели фотография, за която изясни, че заместител регионалният шеф Георги Чичков е застанал с част от паметника " все едно е умъртвил див глиган ". " Този човек от този момента нататък няма място в държавната администрация ", безапелационен бе Свиленски.

Припомняме, че през вчерашния ден Свиленски пострада при конфликт пред Паметника на Съветската войска.  Според водача на БСП Корнелия Нинова представител на регионалната администрация е бутнал заграждение върху Свиленски. В медийни изявления се показва, че депутатът от Българска социалистическа партия се опитал да премине огражданията и да стигне до монумента.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР