Внесли са съответен законопроект, под който обаче липсват подписите на

...
Внесли са съответен законопроект, под който обаче липсват подписите на
Коментари Харесай

Десислава Атанасова и бургаски депутати с нов опит да узаконят постройките на „Ченгене скеле“

Внесли са подобаващ законопроект, под който обаче липсват подписите на представители на ПП-ДБ, Движение за права и свободи и " Възраждане "

Депутати от няколко политически сили вършат нов опит за легализиране на множеството нерегламентирани постройки на „ Ченгене скеле “ - рибарското населено място край Бургас. Те се аргументират със спецификите на мястото, историята на риболовците и опцията за запазване както на тяхната на общественост, по този начин и на достоверния поминък.

Осмина народни представители са вносители на съответния за допълнение на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България. Прави усещане, че първият автограф е на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Вносители са още петима депутати от тази групировка, както и Петър Кънев от „ Българска социалистическа партия за България “ и Ивайло Вълчев от „ ИТН “ (ИТН). Почти всички са представители от бургаския район.

Законопроектът е импортиран на 12 октомври и планува толерантност за градежи или елементи от градежи, представляващи здания или постройки за сезонно прилагане в селищното образувание „ Рибарско пристанище (Ченгене скеле) “, за които няма строителни бумаги, само че са били позволени по наредбите, които са работили по времето, когато са осъществени, или по настоящите разпореждания според Закона за устройство на територията.

Те да не подлежат на унищожаване или възбрана за прилагане, оферират депутатите.

Въпросните градежи следва да дават отговор на още няколко условия – да попадат в територия с утвърден организационен проект и да са със съответни индикатори съгласно проекта, да не са рискови за здравето и живота на жителите, да не са негодни за прилагане и други

Стартираните производствата по наложително унищожаване или възбрана за прилагане на съответните обекти да се прекратят , оферират още народните представители.

В мотивационната част на законопроекта се напомня, че е имало принудително извеждане на всички риболовен лодки от Бургас, което почнало през 1972 година (и е наложило образуването на рибарското населено място – б.а.). Изтъква се още, че „ Ченгене скеле “ се населява от „ високо самоорганизирала се общественост “. В селището домували над хиляда лодки, които представлявали съвсем половината рибарски флот на България.

Прави усещане, че под законопроекта липсват подписи на представители на ПП-ДБ, „ Възраждане “ и Движение за права и свободи . Сметката демонстрира, че в случай че най-малко една от тези три парламентарни групи не поддържа измененията, те няма да минат в пленарна зала. Депутатите на ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ са общо 103 и нямат болшинство да ги прокарат.

Опити за легализиране на постройките на „ Ченгене скеле “ имаше и в предходни парламенти, само че не дадоха резултат.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР