Внесеното от Зелено движение на украинския президент Володимир Зеленски предизвика

...
Внесеното от Зелено движение на украинския президент Володимир Зеленски предизвика
Коментари Харесай

БСП мълчи, Възраждане е против. Останалите не възразяват Зеленски да говори и в нашия парламент

Внесеното от " Зелено придвижване " на украинския президент Володимир Зеленски провокира към този момент среща джука поддръжка от множеството партии, без проруските Българска социалистическа партия и " Възраждане "

От началото на съветската инвазия Зеленски съвсем всеки ден приказва пред парламентите на разнообразни западни страни, има и постоянни видеоконферентните му диалози със международни водачи и международни конгреси.

Проектопрешението на " Зеленето придвижване " към този момент е импортирано в деловодството на Народно събрание. Под предлагането стоят самотно два подписа, на двамата депутати от партията Владислав Панев и Зорница Стратиева. Липсват подписи на представители на другите партии от " Демократична България ", от която е част и " Зелено придвижване ". Панев още преди няколко дни разгласи, че приготвя такава самодейност, която бе утвърдена и от висшия конгрес на партията.

В претекстовете се споделя, че възможното чуване на Зеленски " ще способства по безспорен метод за съставяне на мнение у всеки един депутат по отношение на въпроса каква помощ следва на даде българската страна на Украйна ".

Ивайло Мирчев от Демократична България (Да, България) разяснява, че концепцията е забавна и Народното събрание занапред тепърва ще я разиска. По думите му обаче въпросът е какво Народното събрание ще каже на Зеленски. " Много евентуално е България да остане последната страна членка на Европейски Съюз и НАТО, която не дава военна помощ на Украйна ", съобщи Мирчев.

Демократична България от дълго време упорства България да изпрати военна помощ на Украйна, само че срещу това са Българска социалистическа партия и президентът Румен Радев, който даже предизвести, че това щяло да е еднакво на въвличането ни във войната. Преди два дни Радев въпреки всичко позволи, че може да предоставим бронежилетки и каски, само че единствено на мирните жители.

Според " Продължаваме промяната " концепцията за чуването на Зеленски е допустима. " Ако е допустимо да се реализира, нямам нищо срещу да го изслушаме, ще бъде потребно ", сподели ръководителят на правната комисия и народен представител от Политическа партия Милен Матеев.

По думите му преди всичко депутатите може да чуят настояванията към нашата страна от Зеленски. " И в случай че има други претенции, с изключение на оказана към този момент морална и филантропична помощ, това да бъде разисквано ", разяснява той и добави, че позволява спор за изпращане на оръжия.

Станислав Балабанов от " ИТН " сподели, че страната ни е член на Европейски Съюз и НАТО и откакто Зеленски е изслушван в Екологичен потенциал и на съвещанията на Организация на обединените нации, за какво да не бъде изслушван и в българския парламент.

" Ние сме съпричастни с Украйна. Виждате какво се случва, какви грозни подиуми следим. Ние сме с обща позиция по този начин или другояче във връзка с рецесията в Украйна. Няма нищо неприятно господин Зеленски, в случай че има такава техническа опция, да бъде изслушан ", добави Балабанов.

Четвъртата партия от ръководещата коалиция – Българска социалистическа партия, разбираемо отхвърли коментар по тематиката.

От ГЕРБ оповестиха, че поддържат настояването. Смятам, че е редно и е един сериозен жест за взаимност, сподели Александър Ненков и акцентира, че едно такова чуване няма да повлияе на хода на събитията, само че по този метод ще покажем на украинския народ, че сме страна, която застава зад тях.

От Движение за права и свободи оповестиха, че " няма проблем " с чуването на украинския президент Зеленски в Народното събрание и това е нормална процедура. Станислав Анастасов от Движението обаче добави, че българският парламент е един последните, който ще го изслуша.

Очаквано срещу чуване на Зеленски се изрече водачът на проруската партия " Възраждане " Костадин Костадинов, който е с черен щемпел за влизане в Украйна, разгласи, че концепцията била театрална режисура.

" Това е безусловно несериозно и смятам, че има единствено и само пропагандни резултати - такива, каквито целят и всички сходни участия, театрални и кино резултати във всички други парламенти ", сподели той. И добави, че не вижда с какво сходно чуване ще способства за осведомителната среда, в която съгласно него се демонстрира единствено едната позиция в спора.

Предстои да се види дали в какви периоди Народното събрание ще разиска да има ли чуване на Зеленски и по кое време вероятно ще бъде включено в дневния ред. Според някои депутати има риск Костадинов и хората му да трансфорат чуването в цирк, само че това надали може да бъде законна причина да не се състои.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР