Внесеният план в Брюксел е изготвеният от служебното правителство Национален

...
Внесеният план в Брюксел е изготвеният от служебното правителство Национален
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Има опасност изпълнението на Плана за възстановяване да се забави

Внесеният проект в Брюксел е направеният от служебното държавно управление Национален проект за възобновяване и резистентност. Това съобщи някогашният длъжностен министър по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов пред Българска национална телевизия.  Има заплаха от позиция на времето и осъществяването на проекта, предизвести Пеканов и добави, че забавянето може да е проблем от позиция на осъществяването. Важното е да имаме усъвършенстван и ефикасен проект, плановете се бавят и това ще сложи под риск осъществяването на проекта, посочи той.

Трябва във допустимо най-кратък период да бъде признат осъществяването на проекта и да стартират да се извършват плановете, сподели още Пеканов.  Ние получихме бележки от Брюксел и това било упованието на служебното държавно управление. Планът в никакъв случай не е бил връщан, а не престават с оценката и разбора на проекта, посочи Пеканов и добави, че към момента четири страни не са с утвърдени проекти.

„Няма нов проект. Имаше рецензии за какво не е признат незабавно, само че в случай че беше признат незабавно трябваше да се съгласим да затворим Топлоелектрическа централа Марица-изток 2 и да се предложат конституционни промени“, разяснява Атанас Пеканов.

Той уточни, че Планът, който ние сме изпратили на 15 октомври е минал нужните стъпки. Заложените решения са положителни за страната ни и ръководещите в този момент залагат друга визия. Има разнообразни специалист и разнообразни специалисти могат да има разнообразни позиции по проекта, добави някогашният длъжностен министър по европейските фондове.

Атанас Пеканов се надява на икономическо възобновяване през 2022 година и дефицитите да стартират да понижават. Коалицията няма време да изговори целите и имат потребност от време да заложат целите пред страната. Намираме се в неповторима обстановката, уточни някогашният длъжностен вицепремиер.

Той уточни, че макрорамката е допустима на Бюджет 2022, би трябвало да бъде спряно да се дават пари на калпак и да има ограничения, които отиват към семействата, които страдат най-вече и към бизнесите, които са застрашени от банкрут. Банковият бранш избави огромна част от актуалните браншове посредством кредитиране, сподели още Пеканов.  Той не се занимава с партийно строителство, само че е подготвен да помогне на страната с каквото може.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР