Внесеният план в Брюксел е изготвеният от служебното правителство Национален

...
Внесеният план в Брюксел е изготвеният от служебното правителство Национален
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Има опасност изпълнението на Плана за възстановяване да се забави

Внесеният проект в Брюксел е направеният от служебното държавно управление Национален проект за възобновяване и резистентност. Това съобщи някогашният длъжностен министър по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов пред Българска национална телевизия. 

Има заплаха от позиция на времето и осъществяването на проекта, предизвести Пеканов и добави, че забавянето може да е проблем от позиция на осъществяването. Важното е да имаме усъвършенстван и ефикасен проект, плановете се бавят и това ще сложи под риск осъществяването на проекта, посочи той.
Пеканов: Бюджет 2022 е допустим
Бюджетът, с по този начин заложения недостиг, е допустим. България би трябвало да влага доста повече в човешкия капацитет и този бюджет е първата...
Прочети повече
Трябва във допустимо най-кратък период да бъде признат осъществяването на проекта и да стартират да се извършват плановете, сподели още Пеканов. 

Ние получихме бележки от Брюксел и това било упованието на служебното държавно управление. Планът в никакъв случай не е бил връщан, а не престават с оценката и разбора на проекта, посочи Пеканов и добави, че към момента четири страни не са с утвърдени проекти. 

" Няма нов проект. Имаше рецензии за какво не е признат незабавно, само че в случай че беше признат незабавно трябваше да се съгласим да затворим Топлоелектрическа централа Марица-изток 2 и да се предложат конституционни промени ", разяснява Атанас Пеканов. 

Той уточни, че Планът, който ние сме изпратили на 15 октомври е минал нужните стъпки. Заложените решения са положителни за страната ни и ръководещите в този момент залагат друга визия. Има разнообразни специалист и разнообразни специалисти могат да има разнообразни позиции по проекта, добави някогашният длъжностен министър по европейските фондове. 
Бивш длъжностен министър сподели ще има ли партия към президента
Атанас Пеканов, някогашния заместител министър-председател по ръководство на европейските средства в служебното държавно управление на Стефан Янев,...
Прочети повече
Атанас Пеканов се надява на икономическо възобновяване през 2022 година и дефицитите да стартират да понижават. Коалицията няма време да изговори целите и имат потребност от време да заложат целите пред страната. Намираме се в неповторима обстановката, уточни някогашният длъжностен вицепремиер. 

Той уточни, че макрорамката е допустима на Бюджет 2022, би трябвало да бъде спряно да се дават пари на калпак и да има ограничения, които отиват към семействата, които страдат най-вече и към бизнесите, които са застрашени от банкрут. Банковият бранш избави огромна част от актуалните браншове посредством кредитиране, сподели още Пеканов. 

Той не се занимава с партийно строителство, само че е подготвен да помогне на страната с каквото може. 

Още:
Прави ли президентът Румен Радев нова лява партия?
Около президента Румен Радев се оформя нов политически план. Това научи Actualno.com от свои добре осведомени източници в политическ...
Прочети повече
Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР