Внедряването на системи за слънчева енергия ще се увеличи с

...
Коментари Харесай

Светът може да се сдобие с нови 250 GW слънчева енергия тази година


Внедряването на системи за слънчева сила ще се усили с 30% тази година
(снимка: CC0 Public Domain)

Търсенето на системи за извличане на слънчева сила в целия свят пораства непрекъснато. Старши анализаторът на Bloomberg Роб Барнет предвижда, че внедряването на слънчеви системи ще се усили с 30% тази година. Общото световно внедряване на системи за слънчева сила се приближава до 1 TW конфигуриран потенциал.
още по темата
„ Към този миг световната картина е просто потресаваща “, споделя Барнет пред Yahoo Finance. „ На път сме да инсталираме към 250 GW слънчев потенциал тази година “.

Китай способства с максимален дял за растежа на потенциала през 2022-а, с към 108 GW нови съоръжения. Това е съвсем два пъти повече от 55-те гигавата, конфигурирани в страната предходната година. Рекордни са стойностите за възобновимата сила и в Съединените щати.

Климатичните цели са един от моторите за огромното търсене на слънчева сила по света, само че, съгласно Барнет, има и друга пазарна мощ, която форсира търсенето в кратковременен проект. „ Всъщност бих споделил, че по-големият мотор за търсенето на чиста сила, изключително тук в Европа, са нарасналите разноски за сила “, разяснява той.

Търсенето на слънчева сила ще резервира инерцията си, даже в случай че цените на петрола и природния газ се „ охладят “. „ Със сигурност е допустимо, в случай че се реализира известно облекчение на обичайните пазари на горива, ускорението да намалее, само че в действителност не виждам това като значителен риск за търсенето в цялостното уравнение на пазара на чиста сила “, заключи Барнет.

С ускорение на напъните за декарбонизация търсенето най-вероятно ще остане огромно задълго, чака още анализаторът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР