Внедряването на мобилни роботи в склада повишава производителността(снимка: CC0 Public

...
Внедряването на мобилни роботи в склада повишава производителността(снимка: CC0 Public
Коментари Харесай

Мобилни роботи превземат складовете


Внедряването на мобилни роботи в склада покачва продуктивността
(снимка: CC0 Public Domain)

Индустрията на веригите за доставки форсира автоматизацията на складовете, поради взрива на електронната търговия и дефицита на работна ръка. В допълнение към решения като гласово избиране на артикули и екзоскелети, които лишават част от натоварването на хората, мобилните роботи се оказаха най-често срещаното решение за повишение на продуктивността в склада.

Според консултантската компания, комбинираният годишен ритъм на напредък (CAGR) на световните доставки на мобилни роботи за хранилища ще възлезе на 40% в интервала от 2021 до 2030 година Това значи, че в края на десетилетието повече от половин милион мобилни роботи ще влязат в складовете по целия свят.
още по тематиката
В допълнение към мобилната роботика, процъфтяват и продажбите на решения като автоматизирани системи за предпазване и добиване (AS/RS). Анализаторите чакат пазарът, воден  от компании като Swisslog, Bastian Solutions и Körber, да надмине 18 милиарда $ до 2030 година – това подхожда на нарастване с 9% CAGR за обсъждания интервал.

RS сегментът се състои от разнородни компютърно-контролирани системи за автоматизирано слагане и добиване на товари от съответни места за предпазване, идеални за огромни размери товари, които се придвижват в и отвън склада.

Статистиката сочи, че през предходната година са доставени 95 милиарда колета по целия свят. Очаква се този размер да се удвои до 2026 година, със средногодишен ритъм на напредък от 14% за обсъждания интервал.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР