>Внедрената преносима противопожарна система е лесна за монтаж и демонтаж.

...
>Внедрената преносима противопожарна система е лесна за монтаж и демонтаж.
Коментари Харесай

Внедриха ново оборудване за борба с горските пожари

>
" Внедрената портативна противопожарна система е лесна за монтаж и ремонт. Специалната структура се закрепва в товарния отсек на автомобила. Вместимостта на резервоара за вода е 300 литра. При оптимално високо налягане разпръснатата бликам с пяна и вода има освен охлаждащ, а и изтласкващ резултат, т.е. тя не просто гаси огъня, а и измества кислорода от зоната на горене, тъй че да се предотврати в допълнение изгаряне ", изясни инж. Стоян Саров, шеф на отдела по запазване и отбрана на горите към СИДП.

Екипите, които ще работят със профилираните коли, минаха образование в Шумен. Едната от оборудваните коли ще се употребява от дежурните горски стражари на територията на ДГС " Суворово ", а другата – в ДГС " Шумен ".

По думите на инж. Саров въведената технология подсигурява бързо и съответно противопоставяне на огъня в гората. " Ръководството на СИДП работи поредно в тази посока, като поставя старания всички 13 горски и 5 ловни стопанства в обсега на предприятието непрестанно да покачват готовността си за битка с пожарите. Предприетите ограничения дават резултат и това проличава и от статистиката за случаите в горите ", регистрира инж. Стоян Саров. Той добави, че обезпечената нова съвременна техника добавя наличните седем автомобила, оборудвани за гасене. " Безопасността на сътрудниците също е измежду целите ни, по тази причина от време на време организираме образования на екипите. Те са снабдени с ранецеви пръскачки и ръчни принадлежности, нужни за преодоляване на огнените произшествия ", изясни още специалистът по запазване и отбрана на горите.

Във вторник във варненската околност " Прибой " бе регистриран първият за годината пожар от началото на пожароопасния сезон. Огънят, обхванал частна гора, е породен от човешка немарливост. От СИДП приканват жителите да съблюдават всички правила за сигурност, а при положение на пожар да алармират на тел. 112.

" Създали сме организация за незабавна реакция. Много разчитаме, несъмнено, и на положителното взаимоотношение със чиновниците на Районната работа за пожарна сигурност и отбрана на популацията, които са извънредно значимо звено в опазването на горите от пожари ", изтъкна  в умозаключение инж. Саров и пожела на сътрудниците си в бранша по-спокойно лято с по-малко произшествия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР