Внасянето на законопроект за промени в Изборния кодекс беше задължителна

...
Внасянето на законопроект за промени в Изборния кодекс беше задължителна
Коментари Харесай

Проф. Румяна Коларова: Задължителна инициатива за БСП беше внасянето на законопроект за промени в Изборния кодекс

Внасянето на законопроект за промени в Изборния кодекс беше наложителна самодейност за Българска социалистическа партия. Това сподели в утринни блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ политологът проф. Румяна Коларова.

" Ясно е, че Българска социалистическа партия губи доста огромна част от своите гласоподаватели и тя сега е в унизителната позиция на пета парламентарна мощ. От тази позиция, тази самодейност, даже да не реализира резултат, е наложителна за Българска социалистическа партия сега “, сподели още проф. Коларова.

По думите й също толкоз наложителна самодейност е било издигането на кандидатурата на Вежди Рашидов.

" Тя е същата, каквато беше самодейността да се издигне кандидатурата на Вежди Рашидов. Значи има един миг, има точка на изкривяване. Този блокаж, който се сътвори в Народното събрание - от него трябваше да се откри излаз. Българска социалистическа партия беше основната партия, която обезпечи този излаз, като в тази ситуация е очевадно, че " Продължаваме промяната “ и " Демократична България “ изпуснаха влака “, изясни политологът.

По думите й задачата на диалозите сред контактната група, ръководена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, е да се наруши безсмисленото опълчване.

" В края на краищата, задачата на сходни диалози е на първо място да се наруши тази окопна война, да се наруши това безсмислено опълчване. Защо споделям безсмислено опълчване – тъй като демокрацията по формулировка е опция освен за разискване, само че и за реализиране на единодушие сред най-върлите политически съперници, най-силните, най-непримиримите политически съперници. Всъщност по този начин и пораждат модерните демокрации. Те пораждат като единствен път, единствен излаз от сходна рецесия, от сходен блокаж, при който две политически групировки имат равностойно посланичество и имат непримирими позиции “, сподели още тя.

Според нея резултатът от контактната група и диалозите, които организира, е налице.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР