Внасянето на предмети от улицата в дома ви може да

...
Внасянето на предмети от улицата в дома ви може да
Коментари Харесай

В никакъв случай не прибирайте това вкъщи, ако сте го намерили на улицата

Внасянето на предмети от улицата в дома ви може да наподобява безобидно деяние, само че то може да съставлява сериозен риск за вашето здраве, сигурност и изцяло благоденствие. Макар че някои находки може да са изкушаващи, значимо е да бъдете внимателни и да обмислите евентуалните последствия.

Ето седем неща, които не би трябвало да вземате от улицата и да внасяте в дома си:

Матраци и мебели:

Изхвърлените матраци и мебели, открити на улицата, може да са инфектирани с дървеници, плесен или други вредители. Тези предмети могат да внесат нежелани алергени и евентуално нездравословни патогени в жилищното ви пространство.

Електроника: Електрониката, като да вземем за пример изхвърлени тв приемници, компютри или други джаджи, може да съдържа рискови материали. Неправилното изхвърляне на тези предмети може да докара до замърсяване на околната среда, а внасянето им в дома ви може да ви изложи на нездравословни субстанции като олово, живак или други токсични химикали.

Използвани килими:

Подобно на матраците, употребяваните килими могат да съдържат алергени, плесени и вредители. Освен това те може да са абсорбирали неприятни миризми или замърсители от предходната си среда, което ги прави несъответствуващи за здравословно витално пространство.

Предмети за развъждане на деца:

Намерените на улицата продукти като столчета за кола, детски креватчета и колички може да са били изтеглени от пазара заради съображения за сигурност. Използването на тези предмети без уместно познаване на историята им и стандартите за сигурност може да изложи детето ви на риск от произшествия или пострадвания.

Хранителни артикули:

Избягвайте да вземате хранителни артикули от улицата, даже в случай че наподобяват опаковани или запечатани. Съществува риск от замърсяване, повреждане или подправяне, което може да докара до хранителни болести.

Продукти за персонална хигиена:

Козметиката, тоалетните такъми или предметите за персонална хигиена, открити на улицата, би трябвало да се заобикалят. Те може да са били отворени, подправени или нечисти, което крие опасности за здравето и евентуални кожни проблеми.

Счупени или развалени предмети:

Предмети, които наподобяват развалени, счупени или непълни, може да крият рискове. Независимо дали става въпрос за остри ръбове, открити кабели или изчезнали елементи, тези недостатъци могат да съставляват заплаха за сигурността в дома ви. Макар че концепцията за смяна на предназначението или преработване на улични находки може да е привлекателна, от решаващо значение е да се даде приоритет на сигурността и хигиената.

Вместо да внасяте евентуално рискови предмети в дома си, помислете за по-безопасни други възможности, като да вземем за пример закупуване на артикули втора ръка от надеждни източници, присъединяване в публични събития за замяна или даряване на предмети на локални благотворителни организации. Като внимавате какво внасяте в жилищното си пространство, можете да осигурите по-здравословна и безвредна среда за себе си и фамилията си, поучава actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР