Внасям съболезнования на близките на загиналия пилот. Стартирано е разследването

...
Внасям съболезнования на близките на загиналия пилот. Стартирано е разследването
Коментари Харесай

Зам.-министър на транспорта: Ако загиналият пилот е бил с каска, изходът можеше и да не е фатален

Внасям съболезнования на околните на починалия водач. Стартирано е следствието за аргументите за този случай. Има няколко версии, само че ще оставим проверяващите органи да ги доведат до тяхната крайна част. Има запис на полета, той ще бъде възложен на проверяващите, съобщи зам.-министърът на превоза Николай Найденов мотив на самолета, който се разруши край Лесново.

П олетът е сбъднат с механически кадърен аероплан, със съответната регистрация. Пилотът е с доста сериозен опит, който не допуска подобен вид катастрофи. Към сегашния миг не може да откри каква е точната причина, само че се проверяват всички вероятни версии, уточни още той.
 
 аероплан Лесново Българска телеграфна агенция

Пилотът е бил умел, със съответните лицензии .

Във връзка с акробатичните полети, подготвителните полети са били от няколко месеца, той е опитвал избрани фигури, по-скоро не е имал опит за тази част, с акробатичните номера, който е приключил съдбовно. Практикува в областта на авиацията от 2011 година, само че осъществяването на акробатични номера няма нищо общо със сериозния му опит в авиацията, изясни още Найденов.

Времето е било обикновено по времето на излитането и случая.
 
„ Ако е бил даже с каска, е имало опция да не приключи случаят с летален излаз. Но за този полет не е било належащо, още повече, че полетът е бил подготвителен. Факт е, че тази контузия в главата се оказва съдбовна “, съобщи още отрасловият зам.-министър.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР