Внася редица подобрения спрямо предходните модели, като запазва изключително конкурентна

...
Внася редица подобрения спрямо предходните модели, като запазва изключително конкурентна
Коментари Харесай

Anet E10 – „направи си сам” 3D принтер с голям размер

Внася редица усъвършенствания по отношение на предходните модели, като резервира извънредно конкурентна цена

Anet E10 e типичен 3D принтер с огромен размер и елементарен за приложимост

3D печатът става все по-достъпен за всеобщия консуматор, с помощта на намаляващите цени на така наречен 3D принтери. Несъмнено, това е една от най-перспективните и бързо налагащи се технологии, с всевъзможни приложения, включително отпечатване на прототипи.

Комплектът за 3D щемпел от вида „ направи си самичък ” Anet E10 3D Printer DIY Kit наподобява доста обещаващ и в същото време е наличен на търпима цена за крайния консуматор – към 315 $ сега (със специфичен талон) от онлайн търговеца Tomtop.

Отличителна специфичност на Anet E10 е конзолната кутия със лично зареждане

Подобна цена е извънредно конкурентна, поради качествата на 3D комплекта. На първо място, той може да печата предмети в размер 220х270х300 мм, по-голям от предходните DIY устройства на Anet, и също така предлага повече благоприятни условия от тях.

Anet E10 e типичен 3D принтер с огромен размер и елементарен за приложимост, с рамка от алуминиева сплав, който работи по адитивна технология FDN, с нанасяне на материала пласт по пласт. Конструкцията на комплекта разрешава бърз монтаж.

Впечатлява конзолната кутия на Anet E10 3D Printer DIY Kit, в която се намират LCD дисплеят, главната платка и захранващият блок (PSU 240W), както и рулона с нишката. Предвиден е също захранващ контакт с комутатор, какъвто липсваше при предходните 3D комплекти на производителя. Друг потребен детайл са авансово конфигурираните обтегачи на осите X и Y, с помощта на което отпада потребността потребителят да прави лични усъвършенствания.

Anet E10 може да печата разнообразни предмети (цветна нишка не е включена в комплекта)

Принтерът работи стабилно при висока температура – 240°C оптималната за дюзата и 105°С оптималната за леглото – и печата точно, с дебелина на пласта 0,1-04 мм и скорост 40-120 мм/сек. E10 може да работи непрестанно в продължение на 48 часа и е относително спокоен. Предвиден е и охлаждащ вентилатор за понижаване на топлината, когато е належащо.

3D принтерът е оборудван с Боудън екструдер, само че липсва цялостен железен край, което не разрешава отпечатване при температура над 240°C (добавянето на по-мощно зареждане в модела може да реши този проблем). Не се загатва за съществуване на авансово конфигурирани MOSFET, които загряват и поддържат непрекъсната температура на леглото над 60°C.

Конструкцията на Anet E10 разрешава елементарно сглобяване на принтера

Като цяло, E10 е много доста усъвършенстване по отношение на предходните DIY комплекти Anet и най-хубавото от всичко за тази цена. Голямо преимущество е съществуването на личен захранващ блок (PSU), какъвто липсва в предходните модели. В допълнение, принтерът може да работи и офлайн, като за задачата е очакван слот за TF карти.

Anet E10 3D Printer DIY Kit се предлага сега за  $315 ,7 , като тази цена е годна при въвеждане на код (купон) за отстъпка   YYM3DP , с който устройството може да се купи с $15 по-евтино. Доставката е от склад на Tomtop в Германия ($10,71 до България, в границите на 1 до 4 работни дни, по данни от онлайн магазина).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР