ВМЗ Сопот и авиоремонтния завод“Авионамс са стратегически не само за

...
ВМЗ Сопот и авиоремонтния завод“Авионамс са стратегически не само за
Коментари Харесай

ГЕРБ: Скандалното решение на служебното правителство ще фалира ВМЗ и Авионамс

 ВМЗ Сопот и авиоремонтния цех “Авионамс " са стратегически освен за сигурността на българските предприятия, само че и определящи и даващи работа на десетки хиляди фамилии в Пловдивския район. Това сподели националният представител от ГЕРБ по време на специфична конференция в коридорите на Народното събрание.

По думите й до в този момент те са били освободени от заплащане на дял, а с тези пари са плащани заплатите на работещите там. По този метод е обезпечена финансовата непоклатимост на ВМЗ Сопот и “Авионамс ". В момента, със скандалното решение за изплащането на дял от Държавната консолидационна компания, който дял би трябвало да се вземе от ВМЗ Сопот и “Авионамс ", действително двете предприятия са застрашени от банкрут, разяснява Каназирева и посочи, че това е неприемливо.

" Призоваваме премиера да ревизира и да анулира това решение “, сподели още. Тя добави, че министърът подвежда служащите във ВМЗ Сопот, като им се внушава, че в случай че минат непосредствено под шапката на Министерство на стопанската система, това ще е по-добре и ще се обезпечи работния развой на предприятието. Каназирева акцентира, че това не е правилно.

По думите й точно това, че до този миг не се е преразпределял дял, със спестени на сдружението (на ВМЗ Сопот) 84 милиона, които са реинвестирани в неговата работа, е подсигурена активността му в моментите, в които няма задоволително поръчки. бе безапелационна, че това решение е извънредно значимо за целия Пловдивски район и с него са свързани орисите на хиляди хора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР