ВМС защитиха плановете на службата за бракуване на девет относително

...
ВМС защитиха плановете на службата за бракуване на девет относително
Коментари Харесай

Американските ВМС искат извеждане от експлоатация девет нови военни кораба

ВМС опазиха проектите на службата за бракуване на девет релативно нови военни кораба през идната фискална година, макар че американската марина се пробва да бъде в крайник с възходящия флот на Китай.

Три от крайбрежните бойни кораби, планувани за извеждане от употреба, са на по-малко от три години.

Началникът на военноморските интервенции адмирал Майкъл Гилдей сподели в сряда пред комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите, че противоподводните кораби не могат да изпълнят главната си задача.

„ Отказвам да даваме още пари за система, която не би могла да наблюдава подводница от висок клас в днешната среда “, сподели Гилдей пред комисията. Той уточни, че главната причина за ранното извеждане от употреба е, че системата за битка с подводници на корабите “не работи технически”.

Бракуването на корабите ще спести на Военноморски сили почти 391 милиона $, съгласно оферти бюджет на службата за идната финансова година. Но това възстановява единствено част от цената на деветте крайбрежни бойни кораба, които възлизат на към 3,2 милиарда $.

USS Indianapolis, USS Billings и USS Wichita бяха въведени в употреба през 2019 година, което значи, че Военноморски сили възнамерява да изведе от употреба кораби, които са единствено на част от пътя им към упования експлоатационен живот. Военноморските сили също по този начин възнамеряват да бракуват още шест други крайбрежни бойни кораба, всички от еднокорпусния вид Freedom.

Съгласно проекта на Военноморските сили от 2016 година, всички разновидности от клас Freedom бяха преместени в Майпорт, Флорида, основно за потребление в интервенции в Атлантическия океан.

Вариантите от клас Independence бяха преместени в Сан Диего и предопределени основно за интервенции в Тихия океан.

Решението съставлява смущаващо самопризнание, че някои от най-новите кораби на Военноморски сили не са годни за модерна война. Въпреки проектите на Военноморски сили за бракуване на военните кораби, Конгресът има последната дума за военния бюджет и се въздържа от предходни претенции за извеждане от употреба на кораби.

Намаляването на броя на военните плавателни съдове може да бъде още по-трудно, защото законодателите се концентрират върху възходящия размер на китайския флот.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР