ВМС на Индия съобщиха, че са освободили кораб, който е

...
ВМС на Индия съобщиха, че са освободили кораб, който е
Коментари Харесай

Индийският флот освободи кораб, отвлечен от сомалийски пирати

Военноморски сили на Индия оповестиха, че са освободили транспортен съд, който е бил хванат от сомалийски похитители, и са избавили екипажа на фона на опасенията, че пиратството още веднъж се е нараснало в района.

Индийски боен транспортен съд прехвана българския транспортен съд за насипни товари Ruen, който беше похитен през декември, в петък, преди да принуди 35-те пирати на борда на кораба да се предадат в събота вечерта, заяви флотът.

Това добави, че никой от 17-те членове на екипажа на Ruen не е ранен при случая, който се случи на 2600 км от индийското крайбрежие.

Анализаторите предизвестяват, че офанзивите на бунтовниците хути против търговски кораби в Червено море са основали опция за възобновление на пиратството, което заплашваше морската търговия през последните десетилетия.

Международните сили, ситуирани в района, концентрираха напъните си върху отбраната на корабите от вълната от офанзиви на хутите, почнали от началото на Израел-Хамас война. Корабите също се пренасочиха от по-интензивно пат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР