ВМРО започва протести в защита на българския национален интерес в

...
ВМРО започва протести в защита на българския национален интерес в
Коментари Харесай

ВМРО започва протести в защита на българския национален интерес по темата Македония

ВМРО стартира митинги в отбрана на българския народен интерес в двустранните връзки със Северна Македония. Това оповестиха на конференция в Пловдив деятели на Вътрешна македонска революционна организация, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Чрез редица протестни събития членове и симпатизанти на Вътрешна македонска революционна организация ще покажат на ръководещите, че ползите на България и на македонските българи не се заменят, не се търгуват и не се продават и че историята на двете страни е обща. Защото Северна Македония няма място в Европейския съюз, до момента в който не потвърди, че ще подсигурява правата на хората с българско съзнание. И никакви взаимни отстъпки с това не са възможни нито в този момент, нито когато и да било, декларират от Вътрешна македонска революционна организация. 

Началото на митингите е на 4 май, когато се празнува и годишнина от гибелта на Гоце Делчев. Националният митинг стартира в 10 часа пред Министерския съвет.

От партията в Пловдив показаха, че тяхната декларация в Общинския съвет в Пловдив е била призната на косъм на 18 април, като представителите на Политическа партия ГЕРБ и на Демократична България са дали своят вот “против ". Във всички останали градове на България тя е била призната съвсем единомислещо. " Темата Македони я е значима за нас. За нас е значимо тя да бъде на дневен ред, да има консенсус в обществото и е доста необичайно, когато Общинският съвет във втория по величина град в България подава разнопосочни сигнали ", уточни Александър Пецов, ръководител на Вътрешна македонска революционна организация в Пловдив.

Той разясни, че концепцията за тази декларация на общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация е да се даде поддръжка на българското държавно управление и парламент за идеята Македония, за опазване на правата на българите там и да се съблюдава строго Договорът за добросъседство. Става въпрос за българския народен интерес. " Тази декларация оказва помощ на държавното управление, което е на власт да има мощ, тъй като натискът е много мощен да се смъкна ветото от тях, без те да са изпълнили уговорките си към нас ".

Скорошните провокации от македонска страна по време на визитата на българския министър-председател в Битоля, систематичното нарушение на Договора за добросъседство, както и забележимите признаци на ръководещите за отстъпка от българската позиция са единствено част от мотивите, които предизвикат протестните дейности на Вътрешна македонска революционна организация.

На конференцията в Пловдив през днешния ден присъстваха  още общинските съветници Динчо Петров, Владимир Кисьов и доктор Иван Црънчев.

Гледайте повече във видеото!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР