ВМРО свика Изпълнителния комитет на партията. На него ще се

...
ВМРО свика Изпълнителния комитет на партията. На него ще се
Коментари Харесай

Ето какво каза Каракачанов за обединението на патриотите и предстоящите избори

ВМРО свика Изпълнителния комитет на партията. На него ще се вземе решение по какъв начин партията ще се яви на предварителните парламентарни избори на 11 юли.

Има няколко разновидността пред Вътрешна македонска революционна организация за явяване на тези избори, съобщи преди събранието водачът на партията Красимир Каракачанов.

Припомняме, че Валери Симеонов от НФСБ също прикани за обединяване на патриотите. На изборите от 4 април от Вътрешна македонска революционна организация се явиха независимо, а партията на Симеонов НФСБ се сплоти с тази на Веселин Марешки. Резултатите - и двете партии бяха под 4-процентовата преграда - 3.64% за Вътрешна македонска революционна организация и 2.73% за „ Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ “. Според социолозите възможностите на патриотите са по-високи при обединяване.

" Отново предстоят избори - единият вид е да се явим независимо, другият е да създадем тюрлю гювеч от партии с малко проценти, третият и непосредствен вид е за обединяване на патриотичния избор ", заяви Каракачанов.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация изиска обединяване на база общи полезности - фамилни, национални и християнски полезности.

От Вътрешна македонска революционна организация предложиха, при обединяване на патриотите, водачите на партиите да не бъдат част от листите. Каракачанов аргументира: " Не желаеме да ставаме вождове и министри. Предлагам форма, посредством която всички ще сме оптимално обединени ". Той добави, че никой не задължава водачите да напущат постовете си в партиите, а е единствено искане за идните избори.

" Това беше най-грозният парламент - не спонсорите вземат решение кой ще влезе в Народното събрание, а хората ", съобщи на брифинг водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

" Част от партиите пробваха да си решат проблемите с изборните промени ", разкри още някогашният боен министър.

Лидерът на патриотите бе безапелационен, че не би трябвало да сме -фили или -фоби, а да търсим ползите единствено на България. " 32 години сме първенци единствено да се ненавиждаме ", счита той.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация изиска промени в Конституцията - понижаване на депутатите, усилване на президентското присъединяване, финансова децентрализация на общините.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР