ВМРО се явява на предстоящите парламентарни избори с удовлетвореност от

...
ВМРО се явява на предстоящите парламентарни избори с удовлетвореност от
Коментари Харесай

Каракачанов в Шумен: Средна пенсия 700 лева и заплата 2500 е напълно постижимо

ВМРО се явява на идните парламентарни избори с задоволеност от изпълнените задължения, само че и с упоритостта да продължи да работи за повишението на приходите и сигурността на жителите. „ Доходите на хората бяха и остават едни от главните ни цели. Средната пенсия да стигне 700 лева и междинната заплата 2500 лева - това е напълно постижимо “, съобщи на конференция през днешния ден в Шумен водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов при представянето на управническата стратегия на организацията.

„ Голяма част от нещата, които ние бяхме поели като ангажимент, ги изпълнихме. За разлика от други политически обединения, които в края на мандата стартират да се оправдават, кой им пречил, с какво им пречил и за какво не са създали това или това. Основното нещо, с което започнахме и което доста хора не имаха вяра, че ще се случи, беше нашия ангажимент да вдигнем минималната пенсия на 300 лв.. И тук не става въпрос за тези български жители, най-вече от махалите и гетата, които не са работили и не престават да не работят и карат на обществени помощи. Това е за тези хора, които са имали нещастието да са по-възрастни и да се пенсионират по-рано с ниски заплати и за това пенсиите им преди четири години бяха 164 лева - минималната пенсия. Когато поехме този ангажимент, доста хора си мислеха, че няма да се случи, само че то стана. От друга страна, нашата упоритост е освен да повишим пенсиите, само че и да има преизчисления на пенсиите, с цел да могат хората, чиито пенсии от дълго време не са обновени, да получават по-добро заплащане “, сподели Каракачанов.

Той напомни прокараните в Народното събрание хрумвания на Вътрешна македонска революционна организация за правилото на фамилно подоходното облагане, с което работещите родители на деца да имат по-голям наличен приход. " Това отново касае работещите български фамилии, а не тези, които чакат на обществени помощи, след което ги изпиват, а децата остават без наставнически контрол “, изясни водачът на Вътрешна македонска революционна организация и очерта трите стълба в управническата стратегия на партията - Доходи, Семейство, Сигурност.

„ Доходите – както за пенсионерите, по този начин и за работещите. Семейството - подоходното облагане. Темата със сигурността е доста значима тематика и няма да се спирам единствено на армията, за която бяха направени доста преобразувания и доста дейности, и които издигнаха престижа й. Неслучайно тя е институцията с най-голям рейтинг. По-важното е друго – че успяхме да върнем самочувствието и достолепието на българските военнослужещи, които 30 години бяха оставени съвсем на произвола на ориста с непрекъснатите съкращения, понижения, ниски заплати, неприятни условия на труд “, сподели Каракачанов. Той напомни за направеното през последните години за всички типове войски - ремонтите на самолетите МИГ-29, СУ-25, Л-39, хеликоптерите МИ-17, МИ-24, ремонта и рационализация на главния военен танк Т-72 и други

„ Амбициите, които имахме във флота, значително са изпълнени с контракта за двете фрегати, които ще се строят в българска корабостроителница, придобиването на двата миночистача от Кралство Нидерландия и съм уверен, че в границите на идващите 2 – 3 години с метода, който сме приели, ще успеем да възстановим и подводния флот, като се снабдим с 2 подводници евтино “, сподели Красимир Каракачанов. Той изясни, че се работи и по другия огромен проблем на армията – незадоволителния жилищен фонд. В момента има към 4000 нуждаещи се от жилище български военнослужещи. „ Стартирали сме и тази стратегия и аз считам, че до 2-3 години, колкото е естественото време за едно строителство, и този проблем ще бъде решен “, съобщи водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

„ Друга тематика със сигурността е битовата престъпност, където също бяха направени редица стъпки, Една от които е тези по-дребни закононарушения, които се третират от закона за административните закононарушения и санкции с санкция и санкциите не се плащаха. Ние направихме смяна в закона за и възстановихме онази остаряла мярка наречена общественополезен труд в интерес на обществото. Това ще има образователен резултат върху контингента, който счита, че всичко му е разрешено. Все още обаче и полицията и правораздавателните органи са дебитор на хората, тъй като въпреки че понижиха, това въобще не е изолирано събитие “, сподели Красимир Каракачанов, като загатна за 2 законодателни начинания на Вътрешна македонска революционна организация, които би трябвало да бъдат довършени от идващия парламент – разширение обсега на неизбежната защита и доброволните отряди за отбрана на реда и спокойствието на жителите.

Каракачанов отдели внимание на въпроса с българското фамилията и грижата да не се допусне то да става обект на опити като „ по този начин наречената Истанбулска спогодба и други сходни джендърски идеологии “. „ Ако желаят някъде в Европа могат да опитват с 3 - 4 или 32 пола. Аз до колкото съм приключил българската просветителна система знам, че човек се ражда или от мъжки или от женски пол. Неприемливо е аз да се назовавам „ родител 1 “, брачната половинка ми „ родител 2 “, а да назовавам щерка ми или внучката ми „ то “. Да правиш сходни опити, с които разбиваш обичайния модел формиран от мъж жена и деца не виждам какъв е смисъла. Искаме да установим и утвърдим обичайните български исторически и религиозни християнски полезности, а не да вършим опити “, сподели Каракачанов.

За парламентарните избори той бе безапелационен, че Вътрешна македонска революционна организация няма никакъв проблем с прескачането на 4-процентната преграда. Участието в бъдещото държавно управление обаче няма да бъде непременно.

„ Ако имаме сътрудници, пред които ние можем ясно и изрично да сложим тези въпроси, за които приказвах без непотребна политическа уместност – да, ще участваме в управлнеието. Ако имаме свободата, както аз имах свободата в МО да образувам политика - да, ще участваме в ръководството. Но да участваме единствено поради самото участване няма да го вършим. Не непременно и не със всеки. Както споделяме – с Българска социалистическа партия е невероятно, с Движение за права и свободи е неразрешено. С Движение за права и свободи в една коалиция не може да се случи. С Българска социалистическа партия е невъзможна, тъй като Българска социалистическа партия не одобряват концепцията за търсене на народен консенсус, водят някаква лична политика, която на мен не ми е ясна.

За страдание в българския политически живот партиите считат, че партийните им ползи и техните упоритости са по значими от общонационалния ни интерес, тъй че наблюдавайки последните 20 години и участвайки в политическия живот не чакам на 5-ти април нашите политици да се разсънят по-мъдри, националноотговорни и по-склонни към разговор, в сравнение с към борба.

На конференцията бяха и претендентите за народни представители от Шуменския многомандатен изборен регион. Представи ги лидерът на листата Деан Станчев, който дефинира акцията на Вътрешна македонска революционна организация на локална почва като сложна, само че сполучлива.

„ Намираме се в извънредно добра позиция, предходната седмица успяхме да обиколим всички общини, всички структури, всички наши хора са в бойна подготвеност. Убеден съм, че ние тук можем и ще осъществяваме един мандат “, сподели Деан Станчев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР