ВМРО се готви да даде отпор на решението на ЦИК

...
ВМРО се готви да даде отпор на решението на ЦИК
Коментари Харесай

ВМРО ще внесе жалба във ВАС за секциите в Турция и ще протестира пред ЦИК

ВМРО се готви да даде отпор на решението на ЦИК за разкриването на 121 изборни секции в Турция. Това стана ясно от думите на водача на организацията Красимир Каракачанов в изявление за „ “ по БТВ. Това значи да внесем тъжба във Върховен административен съд, в случай че би трябвало - митинги пред ЦИК и на границата, само че това не може да продължава - с рейсове някой да ти взема решение ориста, възмути се водачът на войводите.

По думите му по този метод позволяваме на една непозната страна да се меси във вътрешната ни политика. 121 секции значи почти 120 хиляди гласа, това са близо 4%. Това изкривява вота в България и дава преимущество на една политическа мощ - Движение за права и свободи, сподели Каракачанов. Защо в Турция ще се гласоподава с хартиени бюлетини? Или обслужваш някой различен, не българския народен интерес? Обръщам се към служебното държавно управление - вземете машините от Видинско и ги пратете в Турция, предложи той. Защо го вършим това? Това почтени избори ли ще бъдат? Очевидно не. Служебното държавно управление позволи това безсрамие със секциите в Турция, заключи той и напомни, че президентът не наложи несъгласие на този текст, каквото беше настояването на Вътрешна македонска революционна организация, а още в същия ден подписа указа за измененията в Изборния кодекс.

Това е следващото българско държавно управление, което счита, че светът стартира от него. Това, което прави настоящето държавно управление, не Ви ли наподобява на първия мандат на Борисов, когато той пристигна и сподели – „ всички са корумпирани, всички са неприятни, аз съм единственият “, разяснява дейностите на кабинета водачът на Вътрешна македонска революционна организация. Всеки от предходните държавни управления е направил нещо, да се обединим към 6-7 съществени неща и всички, без значение дали са проруски или проамерикански, да вървят в една посока, с цел да знаем, че най-малко едни 20 година вървим в една посока, а не всеки да идва, събаря, плюе по предходните, него го махат, почват и него да го плюят, и по този начин от 9 милиона в този момент сме под 7, заключи Каракачанов.

Основният ангажимент на служебното държавно управление е да организира почтени и транспарантни избори, а то от първия ден стартира с внушения за подслушвания - Борисов е неприятен, оня министър е подобен, другия онакъв. Вашата работа е не да вършиме политика, а избори, служебното държавно управление позволи това безсрамие за секциите в Турция, упрекна Каракачанов. Той акцентира, че в Турция изборите се организират от турската държавна администрация през изселническите организации, които, не е загадка, се управляват от техните служби за сигурност. Пристигат с учебни рейсове, излиза се проведено, на входа на секцията им се споделя с кой номер да гласоподават, документите им са авансово попълнени, тъй като не знаят български, добави още Каракачанов. Всичко се прави по команда - това почтени и транспарантни избори ли ще бъдат, попита той. Даваме опция на една прилежаща страна, към която Европейски Съюз има рецензия за спазването на правата на индивида, да провежда избори за българския парламент, безапелационен е водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

Не може да има партия или български политици, които да изясняват в непознати столици, че тяхната татковина не е България. Възниква резонният въпрос - за кого работиш тогава? Темата е извънредно щекотлива, само че националното помиряване е належащо и то няма по какъв начин да мине без да си кажем искрено нещата, разяснява Каракачанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР