ВМРО предлага политическите формации да фигурират само с имената си

...
ВМРО предлага политическите формации да фигурират само с имената си
Коментари Харесай

ВМРО иска премахване на номерата на партиите от бюлетината

Вътрешна македонска революционна организация предлага политическите обединения да попадат единствено с имената си в бюлетината, като се отстранен номерата им. Целта е да се елеминира опцията необразовани гласоподаватели да упражняват следен избор посредством заучаване на номер. Това, съгласно Вътрешна македонска революционна организация, ще работи като самобитен учебен ценз.

Партията на Красимир Каракачанов разгласи, че няма да поддържа предложенията на ГЕРБ за начината за гласоподаване за привикване на Велико Народно заседание, в случай че се стигне до избори за такова. ГЕРБ упорства от 400 депутати във Велико народно събрание половината да се избират мажоритарно.

Юлиан Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация споделя, че това опонира на конституцията. Основният закон постановява, че народните представители във Великото Народно заседание се избират по метода, по който и тези в нормално Народно заседание. Последните избори за парламент бяха извършени посредством симетричен избор.

Партия Вътрешна македонска революционна организация е склонна да бъде въведен избор за гласоподаване посредством машина или с бюлетина, въпреки че е срещу машинния избор. На този декор Българска социалистическа партия желае гласуването да е единствено с машини, които да бъдат купени от Министерския съвет.

НФСБ на собствен ред е срещу предлагането изборите да се организират в два дни, в случай че ситуацията с ковид се усложни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР