ВМРО отдаде почит пред делото на революционера Гено Димитров пред

...
ВМРО отдаде почит пред делото на революционера Гено Димитров пред
Коментари Харесай

Красимир Богданов: Няма да позволим някой да се гаври с историята ни и българските герои

ВМРО отдаде респект пред делото на революционера Гено Димитров пред паметната плоча в родното му село Струпец. Плочата беше сложена на 23 октомври предходната година по самодейност на ръководителя на Вътрешна македонска революционна организация - Роман Марин Връбчев.
На събитието участваха лидерът на листата на Вътрешна македонска революционна организация за Врачанско Красимир Богданов и претендентите за народни представители Мирослав Гетов и Момчил Янков. В словото си Богданов съобщи: „ Гено Димитров е роден в Струпец в годината на освободителната Руско-турска война 1877 година. Подобно на доста други младежи в свободна България се насочва към военната кариера. През 1899 година към този момент е старши подофицер във Втори артилерийски полк на Шеста пехотна Бдинска дивизия. Там Гено Димитров влиза в тайните подофицерски братства и посвещава живота си на битката за избавление на поробените българи. През 1902г. към този момент е в Македония с четата на кап. Стефан Димитриев, а по късно е определен за Щипски областен челник на ВМОК. В началото на март 1903 година четите на Гено Димитров, Христо Съчанов и Стоян Бъчваров влизат в щипското село Карбинци. В тежко стълкновение на 14 (27 нов стил) март са убити всички четници, дружно с войводите им “.
Красимир Богданов напомни, че преди години родолюбиви българи са дарили паметна плоча на Гено Димитров, която да бъде сложена на лобното му място. Малко по-късно от македонска страна приготвят сходна паметна плоча, в която Гено е разгласен за македонец. „ Днес е ден за амнистия. Ние можем да извиним доста неща, само че в никакъв случай няма да извиним някой да се гаври с историята ни и българските герои “, заявява Богданов.
Той показа и претендентите от листата на Вътрешна македонска революционна организация, в която Роман е показан от инж. Красимир Петков – два мандата кмет на Община Роман и сегашен общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация.

Вътрешна македонска революционна организация е с номер 1 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР