ВМРО няма да подкрепи евентуално законово решение на проблема с

...
ВМРО няма да подкрепи евентуално законово решение на проблема с
Коментари Харесай

ВМРО: В коалицията ще обсъдим царските имоти

ВМРО няма да поддържа вероятно законово решение на казуса с реституирането на така наречен царски парцели, в случай че то не бъде разисквано авансово в съдружния съвет на ръководството. Това разгласи Красимир Каракачанов, вицепремиер и водач на групировката, която партнира на ГЕРБ във властта като част от коалиция "Обединени патриоти ".

"Засега сходно съвещание не е планувано, само че се надявам, че на постоянния съдружен съвет, който ще се организира до няколко дни, въпросът ще бъде подложен ", съобщи Каракачанов в изявление за БНР.

През седмицата в отсъствието на водача си, който беше част от държавната делегация в Саудитска Арабия, Вътрешна македонска революционна организация излезе с декларация, в която остро стачкува против желанието на страната да търси извънсъдебно съглашение и да уреди връщането на парцелите на Симеон Сакскобургготски със специфичен закон, с какъвто те са отнети през 1947 година Формацията прикани министър председателят Бойко Борисов да отбрани държавния интерес и да не отстъпва парцелите, защото съдът към този момент се е произнесъл, че те не са персонални, а държавни – изказване, което семейство Сакскобургготски оспорва в хода на водените по проблема правосъдни каузи.

До момента министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов не е коментирал дейностите на районния министър, който от името на страната изиска прекъсване на делата за двореца "Врана " и за Царска Бистрица за 6 месеца, с цел да се търси съглашение. Останалите две партии във властта - НФСБ и "Атака ", също не са оповестили позицията си.

"Позицията на Вътрешна македонска революционна организация и, уповавам се, на цялата коалиция "Обединени патриоти " е ясна - не може да слагаш един жител на България пред другите жители. Когато един жител е задължен да се съгласи с реституционните решения, няма причина различен да не го прави ", съобщи през днешния ден Красимир Каракачанов. Той напомни тезата на партията си, че въпросът с "царските парцели " може да бъде решен, както и в прилежащи страни като Сърбия и Гърция - да останат държавна благосъстоятелност, само че да бъдат употребени от фамилия Сакскобургготски.

Въпреки това Каракачанов избегна коментар дали споделя острия звук на декларацията, в която съпартийците му заподозряха Бойко Борисов в договорка със Сакскобургготски против интернационалните контакти, намеквайки за включването на някогашния министър председател в делегацията и другарството му със саудитската кралска фамилия. "Едно е да съм го писал аз текста, друго е да съм го редактирал, трето е да съм го прочел " - това отвърна Каракачанов, запитан дали споделя текста на декларацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР